Ukrainiečius Vilniuje nuliūdinusi Zemfira jau kviečiama į Krymą

Pirmadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje nutikęs incidentas, kai Rusijos roko žvaigždė Zemfira keiksmažodžiu auklėjo Ukrainos vėliavą iškėlusius gerbėjus, sulaukė atgarsio ir Rusijoje, ir Ukrainoje.

Po skandalo Vilniuje Zemfira iš Lietuvos turėjo išvykti ne pačios geriausios nuotaikos.<br>D.Umbraso nuotr.
Po skandalo Vilniuje Zemfira iš Lietuvos turėjo išvykti ne pačios geriausios nuotaikos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 1:25 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:28 PM

Kaip skelbė lrytas.lt, 39-erių atlikėją supykdė būrelis gerbėjų iš Ukrainos, koncerto metu muzika/del-ukrainos-veliavos-ituzusi-zemfira-keikesi-vilniaus-scenoje.htm"="">muzika/del-ukrainos-veliavos-ituzusi-zemfira-keikesi-vilniaus-scenoje.htm"" target="_blank">išskleidusių nedidelę Ukrainos vėliavą.

Atlikėja kelis sykius pareikalavo nuleisti vėliavą ir prabilo, kad šie žiūrovai bando ją „pakišti“.

„Jūs mylite savo šalį, aš myliu savają. Prašau jūsų, bl..t“, – ištarė dainininkė.

Po šių jos žodžių ukrainiečiai, tarp kurių buvo ir žinomas TV laidų vedėjas Oleksandras Pedanas, paliko salę, o po to koridoriuje skandavo „šlovė Ukrainai“.

Daugelis Rusijos žiniasklaidos portalų rašo apie šį įvykį ir džiugiai akcentuoja vieną dainininkės frazę – jog ji atvirai pabrėžė mylinti Rusiją.

Prieš metus dainininkė įsivėlė į skandalą Gruzijoje, kai koncerto metu paėmė iš žiūrovų Ukrainos vėliavą ir pririšo ją prie savo mikrofono stovo. Po to Rusijoje atlikėja sulaukė daug kritikos.

Pati dainininkė kol kas nekomentuoja to, kas pirmadienį nutiko Vilniuje, bet po pasirodymo internete patalpino nuotrauką, kurioje pasipuošė Lietuvos krepšinio rinktinės marškinėliais.

Jos elgesys jau apaugo daugybe komentarų. Ukrainiečiai internete lieja pyktį ir net sukūrė su Zemfira susijusią grotažymę „metų nusivylimas“.

Kiti gerbėjai gina atlikėją ir tvirtina, kad koncertuose vėliavoms – apskritai ne vieta.

Savo nuomonę apie Zemfiros poelgį išdėstė ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas, prezidento Petro Porošenkos bloko narys Vitalijus Čepinoga.

Socialiniuose tinkluose jis parašė, kad po šio incidento Ukraina gali pamiršti Zemfirą, bet tai nebus nepataisomas praradimas.

Politikas pašaipiai parašė, kad Zemfiros paskutinį sykį klausėsi prieš porą dešimtmečių – kavinėje, kurioje gėrė alų nuo septynių ryto iki septynių vakaro.

„Daug. Klausiausi tos pačios kasetės, tikriausiai nieko kitko jie neturėjo. Nuo to laiko Zemfira man asocijuojasi tik su klaikiu galvos skausmu“, – paskelbė politikas.

Antradienio popietę socialiniame tinkle „Twitter“ incidentą pakomentavo Ukrainos kultūros ministras Viačeslavas Kirilenka. Jis pabrėžė, jog nesitikėjo tokio Zemfiros elgesio: „Ji pati save pažemino“.

Sureagavo ir Krymo vicepremjeras Ruslanas Balbekas. Jis socialiniuose tinkluose Zemfirą pavadino „tikra Rusijos patriote“.

Jis taip pat viešai pakvietė Zemfirą atvykti į Krymą ir surengti koncertą.

„Čia ji galės laikyti tris vėliavas – Rusijos, Krymo ir Krymo totorių“, – paskelbė politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.