Popžvaigždei Mikai Lietuvą primena įdomus pirkinys iš Vilniaus

Britų popmuzikos dainininkas, hitų „Grace Kelly“ ir „Relax (Take It Easy)“ atlikėjas Mika šių metų gegužės 23-ąją koncertuos Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Dainininkas Mika (kairėje) pramogų pasaulyje turi daug bičiulių, tarp jų – ir garsus vokiečių dizaineris Karlas Lagerfeldas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dainininkas Mika (kairėje) pramogų pasaulyje turi daug bičiulių, tarp jų – ir garsus vokiečių dizaineris Karlas Lagerfeldas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2016, 2:21 PM, atnaujinta May 31, 2017, 8:07 PM

Tai bus antroji populiaraus 32-ejų atlikėjo viešnagė Lietuvoje – 2010-aisiais jis koncertavo Klaipėdoje, Jūros šventėje.

2006-aisiais jis kritikų buvo išrinktas viena didžiausių popmuzikos vilčių. Lūkesčiai pasiteisino – debiutinis Mikos albumas „Life In Cartoon Motion“ buvo parduotas beveik 6 milijonų egzempliorių tiražu ir pelnė Britų muzikos apdovanojimą.

Dėl puikaus trijų su puse oktavos balso, teatrališkų manierų, spalvingo įvaizdžio dainininkas buvo lyginamas su žymiaisiais Freddie Mercury ir Eltonu Johnu. Jis pats tokių palyginimų kratosi, tačiau pernai išleistame naujausiame albume „No Place In Heaven“ vieną kūrinių skyrė F.Mercury atminti.

Dainininkas greitai išgarsėjo už Didžiosios Britanijos ribų. Ypač gerai jo karjera klostosi Italijoje ir Prancūzijoje.

Paryžiuje į jo koncertą stadione 2008-aisiais atėjo 55 tūkstančiai žiūrovų. Po dvejų metų Prancūzijoje jam įteiktas ordinas už nuopelnus muzikai.

Italijoje Mika pagarsėjo ir kaip TV talentų šou „X faktorius“, o Prancūzijoje – „Balso“ teisėjas.

Trečiadienio popietę naujienų portalui lrytas.lt Mika sakė, kad nekantriai laukia pasirodymo Kaune, nes ankstesnė viešnagė Lietuvoje jam paliko puikius įspūdžius.

„Man Lietuvą primena paveikslas, į kurį kaip tik dabar žiūriu. Kai lankiausi Vilniuje, man jis taip vitrinoje patiko, kad specialiai ryte laukiau, kol bus atidaryta galerija ir galėsiu nusipirkti.

Labai geras darbas, neįvardysiu dailininko, nes nenoriu klaidingai ištarti sudėtingos lietuviškos pavardės, bet tas menininkas yra laimėjęs svarbų „Saatchi“ apdovanojimą“, – lrytas.lt sakė Mika. Portalo žiniomis, tai – lietuvių dailininko Vilmanto Marcinkevičiaus darbas.

Atlikėjas pažadėjo kauniečiams šį kartą parodyti šou, kuriame skambės geriausios per dešimt karjeros metų sukurtos dainos.

„Kiekvienas mano pasirodymas, kaip gal ir žinote, yra lyg publikos žingsnis į spalvingą, kitokį pasaulį.

Jame gerai jaučiasi ir pensininkai, ir hipsteriai“, – juokdamasis kalbėjo dainininkas.

Visą jo interviu galėsite perskaityti dienraštyje „Lietuvos rytas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.