Repo dainoje apie mūsų istoriją – breiką šokantis V. Landsbergis

Humoristinių dainų kūrėjas ir atlikėjas, kuriantis Šventinio bankucheno pseudonimu, pristato repo kūrinį, kuriame yra surepuojama visa Lietuvos istorija nuo seniausių laikų iki dabar.

Kadras iš klipo.
Kadras iš klipo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 10:56 AM, atnaujinta May 31, 2017, 2:58 PM

„Lietuvos istorijos repas“ – tai pirmasis kūrinys iš ruošiamo naujo Šventinio bankucheno albumo. Animuotame kūrinio vaizdo klipe galima išvysti daugybę istorinių Lietuvos asmenybių netikėtame kontekste: kunigaikštis Mindaugas vairuoja automobilį ir yra nušaunamas kaip legendinis Tupacas Shakuras, Nepriklausomybės signatarai vaizduojami kaip grandinėmis apsikarstę reperiai, o Vytautas Landsbergis šoka breiką ir tampa didžėjumi.

„Norėjosi sukurti patriotišką kūrinį išvengiant didaktikos ir pabodusių lozungų. Ne paslaptis, kad repo muzika yra pilna stereotipų. Tų stereotipų perkėlimas į istorinių Lietuvos įvykių kontekstą pasirodė gana smagi mintis“, – kūrinio idėją apibūdina atlikėjas.

Daugiau nei penkias minutes trunkantis kūrinys buvo kuriamas apie keturis mėnesius. Vaizdo klipui iliustracijas piešė Aistė Papartytė, animavo grafikos dizaineris Andrius Alčiauskas, kūrinį sumiksavo Eugenijus Konstantinovas, o muziką ir žodžius parašė Šventinis bankuchenas.

Nuotaikingas vaizdo klipaslrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.