Išgirskite: repo duetas „Dogma“ prabilo apie savo demonus

Praėjusių metų pabaigoje debiutinį albumą išleidusi grupė „Dogma“ nemažina apsukų. Ką tik atšventusi pirmąjį gimtadienį, klausytojams ji kala naują vinį į ausis – kūrinį „Mano demonai“.

„Dogma“ ir toliau ketina eksperimentuoti su įvairiais muzikos žanrais.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Dogma“ ir toliau ketina eksperimentuoti su įvairiais muzikos žanrais.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 11:51 AM, atnaujinta May 31, 2017, 1:18 AM

Lig šiol labiau žinomi tuo, kad turi polinkį savo pasirodymuose maišyti hiphopo muziką su pankroku, grupė darkart kardinaliai laužo repo dogmas. Hipnotizuojančiame kūrinyje galima išgirsti labiau alternatyviam rokui, o ne repui būdingas „gitarines sienas“.

„Kai buvau vaikas, galvojau, kad visi demonai slepiasi po lova arba spintoj. Gyvenimas išmokė, kad jie, deja, visi slepiasi mano galvoje. Laimingi tie, kas juos nugali arba su jais susidraugauja. Tie žmonės tampa stiprūs, nes nugali save“, – apie naujausio kūrinio tematiką pasakojo pagrindinis grupės kompozitorius Donatas Juršėnas–Donciavas.

„Aš labai ilgai bijojau tamsos, dar ir dabar nejaukiai jaučiuosi vienas likęs naktį miške. Šiek tiek tuo ir džiaugiuosi, tai labiau padeda suprasti savo vaiką, kuris tikriausiai išgyvena tas pačias vaikiškas baimes. Prisimindamas save, niekada jo nemokinu žodžiais „Ką, tu ne vyras....?“ ir panašiais išsireiškimais. Bet šis kūrinys ne apie tai, tai apie demonus galvoje, kurie kiekvienam karts nuo karto išlenda ir trukdo gyventi. Kaip sakė Donciavas, tai apie stiprybę juos nugalėti“, – mintį pratęsė grupės balsas Kastytis Sarnickas-Kastetas.

Pasikeitęs grupės skambesys dar kartą parodo, kad „Dogma“ linkusi toliau ekperimentuoti. Puse lūpų grupės nariai užsimena, kad šiais metais bandys įrašyti ir išleisti net 2 albumus, viename jų vyraus hiphopo, kitame – pankroko muzika. Tad ne be reikalo artimiausias grupės koncertas numatytas Vilniaus alternatyvios muzikos klube „Liverpool“ – jis vyks jau šį šeštadienį.

Kūrinys „Mano demonai“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.