Albumo apžvalga. Justinas Bieberis „Purpose“

Istorija, kuria net sunku patikėti. Prieš porą metų atrodė, kad paauglių dievuko J.Bieberio karjera beviltiškai smigo – cypiančios gerbėjos užaugo, vaikišką veidelį pakeitė tatuiruotės ir nuotykiai su pornografijos žvaigždėmis, skandalų šis kanadietis prisivirė tiek, kad šalia jo Egidijus Dragūnas atrodė kaip vaikų darželio auklėtojas.

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2016, 8:22 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:43 PM

Sielos ramybę praradęs atlikėjas net pareiškė, kad išvis baigia karjerą. Šiek tiek paskubėjo, nes albumas „Purpose“ yra geriausia, ką jis yra nuveikęs, o hitas „What Do You Mean?“ tikriausiai patinka net ir tiems, kurie internete anksčiau rašė peticijas, kad Justinui būtų uždrausta dainuoti (o tokių yra tūkstančiai).

Mat vaikišką seilėjimąsi ir cukraus vatos skonį pakeitė šis tas kur kas įdomesnio – moderni, stilinga elektroninė muzika ir gerokai stebinanti dainavimo maniera. Šių dienų modelio J.Bieberis – kur kas subtilesnis dainininkas, o pati muzika – kur kas ramesnė, dvelkianti ritmenbliuzu ir vėlyvos nakties pamąstymais. Tokia, kokios nesigėdytų ir, pavyzdžiui, Justinas Timberlake'as.

Akimirksniu įsimenanti „I'll Show You“, su Edu Sheeranu įrašyta jauki, bet ironiška baladė „Love Yourself“ – tai dainos, kurių tikrai norėsis klausytis daug kartų. Tačiau beveik visos čia tokios – nuo „No Pressure“ (su reperiu Big Seanu) iki elektroninės muzikos perliuko „Where Are U Now“. Pats Justinas tiek šiame albume, tiek pastarojo meto pasirodymuose atrodo aprimęs, atvirai kalbant – tiesiog protingesnis ir mažiau išsišokantis. Kas nutiko – maištingas paauglys subrendo?

Nebūtinai. Kaip ir šis albumas nebūtinai rodo, jog J.Bieberio muzikos skonis ir suvokimas smarkiai pasikeitė. Net baisu įsivaizduoti, kiek šis darbas kainavo – „Purpose“ kūrė daugiau nei dvidešimt garsių prodiuserių. Tarp jų – elektroninės muzikos guru Skrillexas, kuris, panašu, ir yra labiausiai atsakingas už šiuos įdomius J.Bieberio posūkius.

Tačiau koks skirtumas? Susirinkti gerą komandą – irgi talentas. Albumo pardavimo rezultatai rodo, kad J.Bieberis tebėra vienas populiariausių planetos atlikėjų. Skeptikams belieka pabrukti uodegą – bent jau kol kas.

Įvertinimas – 8 iš 10. J.Bieberio vaizdo klipas „I'll Show You“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.