I. Kvikas kviečia į koncertą: „Gal į sceną atjosime arkliais“

Nors „Eurovizijos“ laimėtojas Lietuvoje jau išrinktas, šiemet atrankoje netrūko sėkmingų debiutų bei sėkmingų jau visuomenei pažįstamų atlikėjų pasirodymų.

I.Kvikas šįmet sužibėjo ir „Eurovizijos“ atrankoje.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
I.Kvikas šįmet sužibėjo ir „Eurovizijos“ atrankoje.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2016, 3:10 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:14 AM

Vienas tokių – originaliais pasirodymais stebinęs Ištvanas Kvikas, kartu su kolege Elada susilaukęs ne tik Lietuvos, bet užsienio komisijos komplimentų. Tačiau konkursui pasibaigus, dainininkas savo darbus tik pradeda – šiandien, balandžio 8-ąją, Vilniaus salėje „Compensa“ rengiamas didysis romų ir jų draugų koncertas.

Trumpam dingęs iš visuomenės akiračio, I.Kvikas sako besiruošiantis grįžti su trenksmu. Pasauliui švenčiant Tarptautinę romų dieną, jis kartu su būriu kolegų ruošia išskirtinį koncertą.

Pradėta minėti dar 1971 m. Londone, ši šventė yra viena retų progų savo šalies neturinčiai tautai susivienyti, prisiminti nukentėjusius Holokausto metu.

„Lietuvoje ir pasaulyje sklando daug mitų ir stereotipų apie mus, romus. Noriu juos visus išsklaidyti, tačiau ne pigiais būdais, o supažindindamas su mūsų istorija, kultūra, kuri turtinga įdomiais papročiais“, – mintimis dalijasi dainininkas.

I.Kvikas išdavė, kad šiemet tarptautinė romų diena bus švenčiama ypatingai – prie „Sare Roma“ prisijungia ir gausus būrys draugų – Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, Katažina Zvonkuvienė, Inga Valinskienė, Aistė Pilvelytė, „Rondo“ ir net jungtinis „Royal Giunter“ orkestras iš Vokietijos.

„Nors daug atlikėjų taip sako, bet šiame koncerte tikrai bus daug staigmenų – nauja programa, netradiciniai sprendimai, kas čia žino, gal į sceną atjosime arkliais“, – juokėsi pašnekovas.

Pasak atlikėjo, šiuo metu romų bendruomenė išgyvena naują, pasikeitimų ir atgimimo etapą – ruošiami įdarbinimo, taip pat vaikų edukacijos projektai.

Prie to, kaip bendruomenės pirmininkas, prisideda ir jis pats: „Kadangi esu atlikėjas, muzikantas, galiu tai pasitelkti į pagalbą ne tik padėdamas mūsų bendruomenei tobulėti, bet ir integruotis į Lietuvos visuomenę. Romų diena – puiki pradžia. Mūsų pasaulyje – 50 milijonų ir mes tikrai turime ką pasiūlyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.