Lietuvos muzikos atlikėjams britai suteiks ypatingą progą

Lietuvos atlikėjams – dar vienos plačiai atvertos durys. Svarbus britų festivalis paskelbė, kad jiems šiemet skirs išskirtinį dėmesį.

Atlikėja A.Orlova gaus dar vieną progą prisistatyti užsieniečiams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atlikėja A.Orlova gaus dar vieną progą prisistatyti užsieniečiams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Apr 10, 2016, 8:17 PM, atnaujinta May 29, 2017, 6:01 PM

Gegužės 19–21 dienomis Braitono mieste vyksiantis „The Great Escape“ – nuo 2006-ųjų rengiamas festivalis, kuriame muzikos leidėjams, koncertų rengėjams ir kritikams iš viso pasaulio kasmet prisistato keli šimtai atlikėjų. Tai – vienas svarbiausių tokio pobūdžio renginių Europoje.

Jo scenoje yra koncertavę ir dėmesį medžioję Adele, „Kasabian“, „The Kooks“, „Clean Bandit“ ir daugybė kitų vėliau didelėmis žvaigždėmis tapusių atlikėjų.

Lietuvai pernai festivalyje atstovavo grupė „Garbanotas bosistas“, tačiau šįmet mūsų šalies atlikėjams žadama dar daugiau galimybių būti pastebėtiems.

Mat paskelbta, kad Lietuvą ir Latviją festivalis pasirinko pagrindiniais šių metų partneriais. Tai reiškia, kad šių šalių atlikėjų pasirodymams bus skirtas geresnis laikas, jie bus plačiau nušviečiami visoje reklaminėje „The Great Escape“ medžiagoje, festivalio svečiai bus aktyviau raginami apsilankyti būtent šių muzikantų koncertuose.

Lietuvai festivalyje atstovaus atlikėjai, kuriuos pasirinko patys festivalio rengėjai. Pirmoji renginio viešnia bus jau ne vienoje užsienio scenoje savo muziką pristačiusi dainininkė Alina Orlova, prieš porą mėnesių koncertavusi ir kitame svarbiame talentų festivalyje – Olandijoje vykusiame „Eurosonic“.

Festivalyje taip pat gros „Without Letters“ – elektroninę muziką ir psichodelinį roką derinanti grupė, šiuo metu rengianti antrąjį mini albumą.

Žadama, kad festivalyje koncertuos dar keletas Lietuvos grupių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.