„Granatos Live 2016“ scenoje – būrys Lietuvos hiphopo pažibų

Dee&Kamy, „Dogma“, Jama&W ir dar 10 lietuviškos hiphopo kultūros vardų šiais metais pasirodys muzikos festivalyje „Granatos Live 2016“. Hiphopui ir repui festivalis antrus metus dedikuoja atskirą sceną. Dar dvi Lietuvos hiphopo žvaigždės – grupės „G&G Sindikatas“ ir Lilas su Innomine pasirodys pagrindinėje „Granatos Live 2016“ scenoje. Tarp jau paskelbtų festivalio atlikėjų – britų dainininkės Ella Eyre ir Jess Glynne bei šokių muzikos talentas iš Belgijos „Lost Frequencies“, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, ba. Iš viso festivalyje „Granatos Live 2016“ į sceną lips daugiau kaip 50 atlikėjų ir grupių.

„Mad Money“.
„Mad Money“.
„Dogma“.
„Dogma“.
„8 kambarys“.
„8 kambarys“.
Dee&Kammy.
Dee&Kammy.
Jama&W.
Jama&W.
Ironvytas.
Ironvytas.
„Justicious Lucula“.
„Justicious Lucula“.
Medonas.
Medonas.
Omerta.
Omerta.
„Slem“.
„Slem“.
„Tie geresni“.
„Tie geresni“.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 13, 2016, 1:00 PM, atnaujinta Jul 27, 2022, 5:39 PM

Dueto Dee&Kamy grojamą muziką sudėtinga įsprausti į kurį nors vientisą stilių. Prodiuserio Dee ir vokalisto bei tekstų autoriaus Kamy kūryba – klasikinis repas persmelktas funk, soul ir jazz elementais, turintis panašumų su JAV grupėmis, padariusiomis jiems didžiausią įtaką: Marley Marl, Gang Starr, Main Source, Eric B & Rakim, Pete Rock & CL Smooth, Big Daddy Kane ir kt. Lietuviškoji „Golden Age“ hiphopo grupė garsėja savo gyvais pasirodymais – būdami scenoje Dee&Kamy atiduoda visas jėgas bei energiją ir nepalieka abejingų net ir tų, kurie nesidomi repu.

„G&G Sindikatas“ narių Kasteto ir Donciavo solinis projektas „Dogma“ sujungia viso judviejų gyvenimo muzikinę patirtį ir naujus eksperimentus. Išleidusi debiutinį albumą „‘92“, pristačiusi tris vaizdo klipus ir išleidusi keturis radijo singlus, kurių visi pabuvojo radijo stočių topų pirmoje vietoje, „Dogma“ jau po pirmųjų veiklos metų Lietuvos hiphopo apdovanojimuose laimėjo „Metų prodiuserio“, „Metų naujoko“ ir „Metų vaizdo klipo“ statulėles. Naujovių nevengianti grupė, kuri savo kūryboje apjungia repą su alternatyviu roku ir trupučiu elektronikos, koncertų metu naudoja „gyvus“ instrumentus – būgnus, gitarą, bosą ir saksofoną.

Savąją kūrybinę kelionę pradėję remdamiesi tik akustine gitara ir abipusiais improvizacijos gabumais Jama&W laikui bėgant į šį, žaidimu paremtą procesą, įtraukė ir kitus šiandien kartu grojančius muzikantus. Penkerius metus tiesiog improvizavęs „reiškinys“ 2014-aisiais pristatė debiutinį albumą „Gilumon“ ir 2015-aisiais buvo pripažinti „M.A.M.A. metų hiphopo“ grupe. Vos prieš kelis mėnesius Jama&W sugebėjo nustebinti naują albumą „Albumas iš ateities“ sukūrę tiesiog scenoje. Tiesa, eksperimentinis grupės albumas, kurio visos dainos buvo sukurtos ekspromtu, kol kas išleistas labai ribotu tiražu.

Raumeningąjį reperį Ironvytą galima drąsiai vadinti vienu charizmatiškiausių ir ryškiausių Lietuvos repo scenos atstovų. 2014-aisiais, dar net neišleidęs savo debiutinio albumo, muzikantas buvo nominuotas „M.A.M.A.“ apdovanojimuose kaip geriausias repo atlikėjas. Jo vaizdo klipų peržiūros „Youtube“ kanale skaičiuoja milijonus, o prieš keletą mėnesių išleistas debiutinis Ironvyto albumas „Pirmas“ buvo išgraibstytas taip greit, kad prireikė papildomo tiražo. Ironvytas tapo ne tik žinomu repo atlikėju, jis geba ir puikiai motyvuoti bei įkvėpti žmonėms energijos ir pozityvumo. Būtent tokia energija pulsuoja ir jo koncertuose.

Dueto Justicious x Lukulia skambesys – nestandartinis ir nepanašus į klasikinį lietuvišką hiphopą. Vaikinai solidžiai suderina elektronikos, roko, repo ir indie elementus, o jų kūriniai reprezentuoja plačią pasaulėžiūrą bei kertinius repo elementus: emociją, mintį ir ritmą.

Elektroninio skambesio ir buitinės lyrikos sintezė apie širdies ir visuomenės ydas – taip savo muziką pristato grupė „Garazhe Nerūkoma“. 2014 m. Lietuvos hiphopo apdovanojimuose grupės daina „Dėl popieriaus“ buvo pripažinta geriausia metų daina, praėjusiais metais duetas išleido debiutinį albumą „Ydos“.

Inovatyvių sprendimų nevengianti gerų draugų kompanija „Mad Money“ ne pirmus metus sprogdina energijos užtaisus Lietuvos hiphopo kultūros pasaulyje. 2014-ųjų vasarą išleidę albumą „Viskas arba nieko“, nesenai „Mad Money“ pristatė naują, visiškai kitokį albumą „Baltas Warnas“.

Charizma, nušviečianti sceną, teatrališkumas, užpildantis erdvę, energija, kuri sprogdina šokių aikšteles – visa tai telpa po Medono vardu. Artistiškas atlikėjas, kuris savo pasirodymuose kuria ekspresyvų ir netikėtumų kupiną reginį, debiutavo 2008 m. albumu „Madagaskaras“, pernai pasirodė naujas jo albumas „Ko tu bijai?“.

Micro One rimų verpetuose susipina intensyvi nostalgija ateičiai, gilus požemis ir tai, ko nenorėtum susitikti naktyje – tavo paties tamsioji pusė. Tamsaus ir pikto repo atstovas iš Panevėžio savo muzikinę karjerą pradėjo 2007 m. kartu su repo kompanija „Soulkitchen“. Vėliau, tapęs Micro One, du metus iš eilės (2013 ir 2014 m.) pripažintas geriausiu Lietuvos MC.

Omerta – vienas aktyviausių hiphopo kultūros atstovų Lietuvoje, savo kūrybinį kelią pradėjęs dar 2005-aisiais. Pernai išleidęs pirmą trigubą repo albumą šalyje „Alibi“, 2016 m. Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose Omerta pripažintas metų repo atlikėju, gavo apdovanojimą už dainą „Pažvelk“ ir sulaukė „M.A.M.A“ nominacijos kaip metų repo atlikėjas. Festivalyje „Granatos Live“ Omerta pasirodys kartu su geriausiais jaunosios kartos muzikantais, grojančiais su daugeliu pripažintų Lietuvos atlikėjų.

Trijų MC, Boosto, LTZOO ir Karpizo, prodiuserio ReWritable ir DJ Swix kolektyvas „Tie geresni“ susikūrė 2011-aisiais. Formuoti ir išlaikyti ištikimų klausytojų gretas puikiai vienas kitą papildantiems grupės nariams padeda skirtingi rimavimo, pateikimo ir atlikimo stiliai, kryptingas darbas bei hiphopo kultūros vertybės. Per savo gyvavimo laikotarpį „Tie geresni“ pasirodė keliuose šimtuose koncertų, 2014-aisiais išleido ir per rekordinį laiką pardavė pirmąjį EP tuo pačiu pavadinimu „Tie Geresni“ bei dukart tapo metų grupe Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose. Savo kūryba su repo gerbėjais grupė „8 kambarys“ pradėjo dalintis vos prieš metus. Ilgą laiką ieškoję savo skambesio ir savęs bei bendros koncepcijos, „8 kambario“ nariai šiuo metu sėkmingai augina savo klausytojų armiją. Į kiekvieną savo kūrinį jie sakosi įdedantys visą savo širdį ir 110 % darbo. Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose „8 kambarys“ buvo nominuotas metų naujienos kategorijoje.

Rusakalbis MC SLEM – 2015–2016 m. Lietuvos „MC Battle“ nugalėtojas. Šiuo metu prie debiutinio albumo įrašų dirbantis SLEM jau yra surengęs virš šimto koncertų, pasirodęs ne viename muzikos festivalyje ir apšildęs tokias hiphopo žvaigždes kaip Onyx, M.O.P., GUF ir kt. Bilietus į 2016 m. rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiantį festivalį platina BILIETAI LT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.