Grupės AC/DC vokalistu tapo „Guns N'Roses“ lyderis Axlas Rose'as

Australijos roko legendos AC/DC sekmadienio rytą oficialiai paskelbė tai, apie ką gandai sklandė jau kelias savaites.

36 metus AC/DC dainavusį B.Johnsoną (kairėje) pakeitė A.Rose'as.<br>Sxanpix/AFP/Reuters nuotr.
36 metus AC/DC dainavusį B.Johnsoną (kairėje) pakeitė A.Rose'as.<br>Sxanpix/AFP/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2016, 12:03 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:15 PM

43 metus gyvuojanti grupė, pagarsėjusi tokiais roko klasikai priskiriamais albumais kaip „Back In Black“ ir „Highway To Hell“, kovo pradžioje buvo priversta nutraukti savo pasaulines gastroles.

Priežastis – negailestinga medikų žinia vokalistui Brianui Johnsonui. Gydytojai pranešė, kad jis privalo liautis koncertuoti, kitaip rizikuoja visiškai apkursti.

68-erių dainininkui pranešus šią naujieną kitiems grupės nariams, jie netrukus paskelbė, kad suplanuoti koncertai bus nukelti, bet būtinai įvyks vėliau.

Po savaitės pasigirdo gandų, kad naujuoju AC/DC vokalistu taps Axlas Rose'as – 54-erių amerikietis, žinomas kaip populiarios roko grupės „Guns N'Roses“ lyderis.

Beje, ši grupė šiuo metu puikuojasi daugybėje antraščių – po ilgos pertraukos su Axlu Rose'u joje vėl koncertuoja gitaristas Slashas, o tai kelia milžinišką roko gerbėjų susidomėjimą.

Sekmadienį AC/DC pagaliau patvirtino, kad gegužę vyksiančiuose koncertuose išties dainuos Axlas Rose'as.

Grupė padėkojo B.Johnsonui, kuris AC/DC dainavo 36 metus.

„Linkime jam sėkmės ateities projektuose. Suprantame, gerbiame ir palaikome Briano sprendimą nutraukti koncertinę veiklą ir išsaugoti klausą.

Norime įgyvendinti koncertinius įsipareigojimus – visiems, kurie mus palaikė per daugybę metų. Mums pasisekė, nes Axlas Rose'as maloniai pasiūlė padėti“, – skelbia grupė.

Ji pranešė, kad Axlas Rose'as gegužę ir birželį dainuos AC/DC pasaulinių gastrolių „Rock Or Bust“ koncertuose Europoje – Portugalijos, Ispanijos, Prancūzijos, Belgijos, Austrijos, Čekijos, Vokietijos, Šveicarijos, Anglijos ir Danijos stadionuose.

Vėliau žadama paskelbti, kada įvyks nukelti dešimt koncertų JAV – juose taip pat dainuos Axlas Rose'as.

Kokia bus grupės ateitis po šio turo ir ar AC/DC ketina skirstytis, kol kas neužsimenama.

Lrytas.lt primena, kad užpernai su grupe dėl silpnaprotystės atsisveikino gitaristas Malcolmas Youngas, o pernai dėl problemų su teisėsauga ir nerimto požiūrio į darbą buvo išmestas būgnininkas Philas Ruddas.

Šiuo metu grupėje groja vienintelis jos įkūrėjas – gitaristas Angusas Youngas.

Žinia apie grupės pokyčius sukėlė daug gerbėjų ginčų internete. Vieni giria AC/DC sprendimą nenuvilti gerbėjų ir surengti pažadėtus koncertus, kiti piktinasi ir tvirtina, kad be B.Johnsono AC/DC nebėra ta pati grupė, todėl koncertus reikėtų atšaukti, o karjerą – baigti.

Beje, šeštadienį AC/DC gitaristas A.Youngas pasirodė „Guns N'Roses“ koncerte JAV vykstančiame festivalyje „Coachella“. Kartu su grupe jis atliko AC/DC dainą „Whole Lotta Rosie“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.