Prince'o kūną apžiūrėję ekspertai pateikė pirmas išvadas

[[ge:lrytas:lrytas:1442687]]

Velionis dainininkas Prince'as nebuvo patyręs traumų ir veikiausiai nenusižudė.<br>Scanpix nuotr.
Velionis dainininkas Prince'as nebuvo patyręs traumų ir veikiausiai nenusižudė.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2016, 10:00 AM, atnaujinta May 27, 2017, 11:25 PM

Sukrėsti gerbėjai būriavosi prie Prince'o muzikos įrašų studijos ir gyvenamojo komplekso „Paisley Park“ Mineapolio priemiestyje, tikėdamiesi, kad anksčiau penktadienį atliktas palaikų skrodimas pateiks kokių nors atsakymų apie dievaičio netikėtą mirtį.

57 metų Prince'as garsėjo kaip sveikos gyvensenos šalininkas, o įspūdinguose pasirodymuose  demonstruodavo didelę fizinę ištvermę.

Tačiau pastaruoju metu keli jo koncertai buvo atšaukti; jo privatus lėktuvas prieš savaitę buvo netikėtai nutupdytas, o dainininkas išvežtas į ligoninę, todėl galima įtarti, kad Prince'as slėpė didelius sveikatos sutrikimus.

Skrodimas buvo atliktas penktadienį, palaikai grąžinti  šeimai. Pareigūnai sakė, kad gali praeiti kelios savaitės, kol bus paskelbtos dainininko mirties priežastys.

Prince'as buvo rastas miręs ketvirtadienį, o prieš savaitę buvo paguldytas į ligoninę dėl simptomų, panašių į gripo, nors vėliau jis stengėsi to nesureikšminti. Žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, kad paguldymo priežastis galėjo būti per didelė opijaus grupės vaistų nuo skausmo dozė.

„Šiuo metu neturime jokių priežasčių manyti, kad tai buvo savižudybė“, – per spaudos konferenciją sausakimšoje salėje sakė Karverio apygardos šerifas Jimas Olsonas.

„Kita vertus, tyrimo dar tik ankstyvoji stadija, tyrimas tęsiamas“, – pabrėžė jis.

Pasak šerifo, artimiausiomis dienomis turėtų būti išduotas teismo orderis apieškoti didžiulį Prince'o studijos kompleksą, bet pareigūnai pažymėjo, kad tai įprasta procedūra.

Šerifas taip pat sakė, kad ant dainininko kūno nebuvo „jokių akivaizdžių traumų ženklų“.

„Traumos ženklas galėtų būti kokio nors smurto požymis, bet tokių ženklų visiškai nebuvo“, – aiškino jis.

Pasak J.Olsono, Prince'as tuo metu savo rezidencijoje buvo vienas. Šerifas atsisakė komentuoti pranešimus, esą dainininkas vartojęs vaistus nuo skausmo.

„Grammy“ ir „Oskaro“ laureatas, garsėjęs kaip gitaros virtuozas ir itin ekspresyvus dainininkas, 2004 metais įtrauktas į Rokenrolo šlovės galeriją, paskutinį kartą jį gyvą trečiadienio vakarą matė „Paisley Park“ komplekso darbuotojai, bet negyvas jis buvo pastebėtas tik kitą rytą.

Įtarimai dėl per didelės vaistų dozės

Vietos teismo medicinos tyrimų biuras nurodė, kad preliminarūs skrodimo rezultatai tikriausiai bus po kelių dienų, bet nuodugnaus toksikologinio tyrimo išvadų teks laukti kelias savaites.

Paklaustas, ar Prince'o kūne buvo kokių nors preparatų vartojimo arba per didelės dozės pavartojimo požymių, medicinos tyrimų biuro atstovė Martha Weaver atsakė: „Šiuo metu nėra jokio informacijos apie tai, ką jūs kalbate. Tai tebetiriama.“

Pramogų pasaulio naujienų tinklalapis TMZ, cituodamas neįvardytus šaltinius, paskelbė, kad Prince'ui praėjusią savaitę prireikė medikų pagalbos dėl pavartotos per didelės skausmą malšinančio preparato „Percocet“ dozės po koncerto Atlantoje, kai jo lėktuvas buvo neplanuotai nutupdytas Ilinojaus valstijos mieste Moline.

„Daugelis šaltinių Moline mums sako, kad Prince'as buvo skubiai išvežtas į ligoninę, o gydytojai jam sušvirkštė „gyvybę gelbstinčią injekciją“, kuri paprastai taikoma siekiant panaikinti opiatų poveikį“, – rašė TMZ.

Minesotos pareigūnai atsisakė komentuoti, ar po Prince'o mirties jo namuose buvo rasta kokių nors receptinių vaistų, taip pat pranešimus, kad muzikantas pavartojo per didelę vaistų dozę likus mažiau negu savaitei iki savo mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.