Netikėta: Lietuvos muzikantai nori pastatyti paminklą Prince'ui

Lietuvos muzikos atlikėjai planuoja koncertą, skirtą praėjusią savaitę mirusio JAV dainininko Prince'o atminimui.

V.Diawara (kairėje) įsitikinęs, kad paminklas Prince'ui būtų ir gera reklama Vilniui.<br>J.Stacevičiaus ir AP nuotr.
V.Diawara (kairėje) įsitikinęs, kad paminklas Prince'ui būtų ir gera reklama Vilniui.<br>J.Stacevičiaus ir AP nuotr.
Prince'o atminimui ketinama rengti koncertą Vilniuje.<br>AP nuotr.
Prince'o atminimui ketinama rengti koncertą Vilniuje.<br>AP nuotr.
V.Diawara (centre) neabejoja, kad paminklas Prince'ui būtų gera reklama Vilniui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Diawara (centre) neabejoja, kad paminklas Prince'ui būtų gera reklama Vilniui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 25, 2016, 2:40 PM, atnaujinta May 27, 2017, 5:10 PM

Vienas populiariausių pasaulio dainininkų, kurio tikrasis vardas – Prince'as Rogeris Nelsonas, mirė savo namuose greta Mineapolio praėjusį ketvirtadienį. Jam buvo 57-eri.

Hitų „Purple Rain“, „Kiss“, „When Doves Cry“ ir daugelio kitų įsimintinų dainų autoriaus įrašai pasaulyje parduoti daugiau nei 100 milijonų egzempliorių tiražu, jis apdovanotas septyniomis „Grammy“ statulėlėmis ir „Oskaru“.

Dainininko atminimą daugybėje pasaulio didmiesčių pagerbė minios jo gerbėjų, taip pat – pasaulio garsenybės, nuo prezidento Baracko Obamos iki Prince'o daina savo koncertą pradėjusio atlikėjo Bruce'o Springsteeno.

Atsilikti nenori ir lietuviai. „Skamp“ muzikantas, Vilniaus menu fabriko „Loftas“ įkūrėjas Viktoras Diawara pasidalino žinomo būgnininko Andriaus Kairio sumanymu.

Idėja – birželio 7-ąją, kai Prince'as būtų šventęs 58-ąjį gimtadienį, „Lofte“ surengti jo atminimo koncertą, kuriame jau panoro groti nemažai Lietuvos muzikantų.

Visos koncerto metu skirtos lėšos būtų skirtos paminklui, kuriuo Prince'o indėlis į pasaulinę popmuzikos kultūrą būtų pažymėtas Vilniuje.

Pagal idėjos autorių sumanymą, šis pagarbos Prince'ui ženklas galėtų būti dainininko simbolio, kuris jau porą dešimtmečių puošė jo albumus, instrumentus ir koncertines scenas, formos. Jame susilieja vyriškosios ir moteriškosios giminių ženklai.

Kol kas projektas – dar tik pradinėje stadijoje, tačiau V.Diawara jau kreipėsi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių. Tikimasi, kad sostinės savivaldybė skirs vietą tokiam paminklui.

Sumanymas internete jau sulaukė prieštaringų vertinimų, tačiau A.Kairys tiki savo idėja: „Mes darom tai vardan šito genijaus“.

V.Diawara įsitikinęs, kad paminklas būtų ir puiki reklama Vilniaus miestui. Lietuvos sostinėje jau yra paminklai garsiems užsienio muzikantams – Frankui Zappai ir Johnui Lennonui.

„Apie 80% atlikėjų, kurie apsilanko „Lofte“, paprašo, kad nuvežtumėm juos nusifotografuoti prie F.Zappos paminklo. Geresnės reklamos net nesugalvosi“, – sako V.Diawara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.