Po pirmo „Eurovizijos“ pusfinalio – skandalas dėl armėnų veiksmų

Azerbaidžanas pareikš „Eurovizijos“ dainų konkurso organizaciniam komitetui nepasitenkinimą dėl to, kad per tiesioginę transliaciją buvo parodyta nepripažintos Kalnų Karabacho Respublikos (KKR) vėliava.

Armėnijos delegacija.<br>Scanpix nuotr.
Armėnijos delegacija.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 8:02 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:16 PM

Tai trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė Azerbaidžano užsienio reikalų ministerijos spaudos sekretorius Hikmetas Hadžijevas.

Antradienį per pirmąjį šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalį Armėnijos delegacija iškėlė KKR vėliavą.

„Tokie žingsniai prieštarauja pagrindiniams konkurso principams. Šis klausimas svarstomas kartu su nacionaliniu organizaciniu komitetu“, – sakė ministerijos atstovas.

Anot jo, tokie Armėnijos veiksmai yra neleistini. H.Hadžijevas pareiškė, jog Jerevanas sąmoningai jų imasi, kad „skatintų ir propaguotų okupuotose Azerbaidžano teritorijose sukurtą neteisėtą darinį“.

KKR – de facto nepriklausoma respublika Kaukaze, formaliai Azerbaidžano dalis. Paskelbta nepriklausomybė nepripažinta kitų valstybių. Armėnai sudaro gyventojų daugumą, jie 1991 m. paskelbė nepriklausomybę nuo Azerbaidžano. Tačiau nei Azerbaidžanas nei kuri kita valstybė įskaitant ir kaimyninę Armėniją, o taip pat nei viena tarptautinė organizacija nepripažino Karabacho nepriklausomybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.