Į finalą patekęs D. Montvydas prabilo apie didesnius tikslus

Lietuvai antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis atnešė daug džiaugsmo – ketvirtadienį paaiškėjo, kad tarp dešimties į finalą Stokholme žengusių artistų yra ir mūsų šalies dainininkas Donatas Montvydas.

D.Montvydas spaudos konferencijoje po pusfinalio.<br>Th.Hanseso (EBU) nuotr.
D.Montvydas spaudos konferencijoje po pusfinalio.<br>Th.Hanseso (EBU) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

2016-05-13 01:15, atnaujinta 2017-05-25 19:31

Po antrojo pusfinalio dainininkas su kitais laimėtojais dalyvavo spaudos konferencijoje, kurioje dalijosi mintimis apie patekimą į finalą ir traukė burtus, kurie lemia, kurioje šeštadienį vyksiančio finalo pusėje jis dainuos. Paaiškėjo, kad D.Montvydui teko pasirodymas antrojoje pusėje – ji laikoma palankesne.

„Kaip tvarkiausi su jauduliu? Tai mano antras sykis „Eurovizijoje“. Prabėgo ketveri metai nuo 2012-ųjų. Dėl daugybės koncertų Lietuvoje įgijau daugiau patirties.

Pagalvoju, dėl ko tai darau, ir įtampa atlėgsta. Muzika – tai meilė. Jei jauti įtampą, žmonės tai irgi jaučia“, – sakė dainininkas.

Konferencijos vedėjai paklausus, ar Donatas scenoje dainavo, įsivaizduodamas konkretų žmogų, kuriam skyrė pasirodymą, jis atsakė taip: „Šį sykį mano žmonių Lietuvoje lūkesčiai buvo didesni nei 2012-aisiais. Jie mane labai palaikė. Ir įkvėpė mane nejausti baimės.

Padariau tai dėl savo šalies žmonių. Esu labai laimingas.“ 

Koks pirmas dalykas, kurį jis pagalvojo, nulipęs nuo scenos?

„Kad laukiau šio vakaro – kaip mano dainoje „I've Been Waiting For This Night“. Bandai siekti vis daugiau. Gal šios dvi savaitės, lyginant su keliais dešimtmečiais, yra nedaug. Bet šiuo metu tai – svarbiausias dalykas“, – sakė dainininkas.

Paklaustas, ką labiausiai įsiminė iš pirmojo savo pasirodymo „Eurovizijoje“, kuris įvyko 2012-aisiais, D.Montvydas nusijuokė: „Suktuką. Nes tai buvo sudėtingas triukas, mano pasirodymo dalis, dėl kurios labiausiai jaudinausi.

Bet Azerbaidžanas puiki šalis, džiaugiuosi, kad joje buvau“, – sakė Donatas.

Iš arenos užkulisių D.Montvydas išėjo plačiai šypsodamasis.

„Sakiau, kad 2012-aisiais džiaugiausi patekęs į „Eurovizijos“ finalą. Ten pamačiau bendrą kontekstą, suvokiau savo galimybes. Svajojau apie dešimtuką, bet džiaugiausi ir 14 vieta.

Šįkart tikiu, kad galima pakovoti dėl daugiau. Švęsti nėra kada, noriu eiti miegoti, pailsėti, tada pabudęs su alkiu eiti ir iš naujo kovoti.

Lieku su mąstymu, kad einu kovoti dėl pergalės. Visi nori laimėti. Bet daina ir pasirodymu mes nesame prastesni už kitus. Tikrai esame, jei ne aukščiau, tai tame pačiame lygmenyje.

Mano darbas – pailsėti, nusiteikti ir vėl pasistengti pasirodyti kuo geriau. Daug lems tai, kokie bus pusfinalio atgarsiai Europoje. Kol kas visai neblogai sekasi sudominti užsienio spaudą, turint galvoje, kad nepriklausau jokiai stambiai tarptautinei leidyklai“, – svarstė Donatas.

Jį pradžiugino, kad „Eurovizijoje“ atlikto salto tema sulaukė daug dėmesio britų transliuotojo BBC paskyroje.

„Smagu, kai užsienyje pastebi. Tas salto lėmė natūralią reklamą. Reikia kažkaip reklamuotis, atkreipti dėmesį. Šiek tiek to pasiekti pavyko“, – kalbėjo dainininkas. Jis prisipažino, kad laukimas, ar tarp finalininkų bus paskelbtas Lietuvos pavadinimas, buvo kankinantis. „Eurovizijos“ vedėjai ją paskelbė devintuoju numeriu – kai tebuvo likę du kelialapiai į finalą.

„Nervus patampė. Išgirdome, kad pateko lenkas, gruzinai, latvis. Sąrašas mažėjo. Buvo kitų žmonių, kurie buvo verti patekti, bet jų šalių neišgirdome. Kai liko dvi vietos, aš tikrai sunerimau. Iš jaudulio jau vieni į kitus nežiūrėjome, tik į ekraną. Paskutinę akimirką kamera atbėgo prie manęs. Ir „akurat„, paskelbė Lietuvą.    Galiu tik įsivaizduoti, kaip reagavo žmonės Lietuvoje, kaip ten buvo smagu. Dėl to dar labiau džiaugiuosi“, – laimingas kalbėjo dainininkas. Keliauti į visiems pusfinalio dalyviams skirtą vakarėlį „Eurovizijos“ klube jis nepanoro – penktadienį dainininkui teks keltis gana anksti ir vykti į „Eurovizijos“ finalo pirmąją repeticiją.

Patekimo į finalą džiaugsmą dainininkas su taure šampano ir kitais Lietuvos delegacijos nariais atšventė viešbučio bare.

D.Montvydo pasirodymas „Eurovizijos“ pusfinalyje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.