M. Tyla įvardijo D. Montvydo „eurovizinės“ sėkmės receptą

Lietuvos atlikėjui Donatui Montvydui ketvirtadienį Stokholme įveikus „Eurovizijos“ konkurso pusfinalio barjerą, jo vadybininkas Martynas Tyla sako, kad niekada neabejojo tokiu rezultatu.

M.Tyla ir D.Montvydas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
M.Tyla ir D.Montvydas.<br>„Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
D.Montvydas jau antrą sykį pateko į „Eurovizijos“ finalą.<br>A.Puttingo nuotr.
D.Montvydas jau antrą sykį pateko į „Eurovizijos“ finalą.<br>A.Puttingo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

May 13, 2016, 2:51 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:07 PM

Kartu su dar devynių šalių atstovais D.Montvydas Stokholmo „Globe“ arenoje pelnė kelialapį į šeštadienį vyksiantį konkurso finalą. Tai jau antras sykis, kai tai nutinka: 2012-aisiais Donatas iškovojo kelialapį į Baku vykusios „Eurovizijos“ finalą.

Po pusfinalio portalui lrytas.lt M.Tyla įvardijo D.Montvydo ir visos komandos sėkmės receptą – atlikėjo talentas, sunkus darbas ir šįmet pasitelkti užsienio profesionalai, dainos autoriai bei režisierė iš Švedijos.

„Aš 101 procentu tikėjau, kad būsime finale. Nemanau, kad kas iš Lietuvos atlikėjų, dalyvavusių „Eurovizijoje“ anksčiau, buvo atlikęs tokį darbą iš anksto.

Patikrinome nepigiai kainuojančią formulę. Suradome Švedijoje žmones, kurie turi patirties, perėmėme ją, jei reikės, perduosime kitiems“, – sakė vadybininkas.

Vertindamas rezultatus, jis paminėjo, jog buvo nustebęs dėl Lenkijos ir Serbijos atlikėjų patekimo į finalą – anot M.Tylos, kai kurių kitų šalių pasirodymai jam atrodė įspūdingesni.

„Antrasis pusfinalis buvo žymiai emocingesnis, dainos – stipresnės. Pirmajame pusfinalyje rusas ant ekrano pašokinėjo, ir visiems gerai buvo.

Esu tikras, kad finale didžiąją dalį lyderių dešimtuko sudarys būtent atlikėjai iš šio pusfinalio. Kurią vietą prognozuoju Lietuvai? Sunku pasakyti. Su Rusija kovoti sunku, jie važiuoja kaip tanku.

Daug ką lems tai, kaip balsuos kaimynai, kokios emocijos bus. Pavyzdžiui, belgų dainos per repeticijas beveik niekas nepastebėjo, o pusfinalyje ji daug kam patiko.

Aš labai tikiuosi, kad Lietuvą šįkart palaikys ir šalys, kurios mums anksčiau neskirdavo balų“, – sakė M.Tyla.

Paklaustas, ar D.Montvydo pasirodyme dar galima kažką tobulinti, vadybininkas paminėjo kai kurias filmavimo detales.

„Visada gali būti geriau. Ramiai išnagrinėsime įrašą. Man truputį nepatiko, kad per ilgai rodomas jo bėgimas prie batuto. Netikėtumo jausmas buvo mielesnis, kai jis iššokdavo ir atsirasdavo prieš kamerą. Bet čia tik mano nuomonė, režisieriai gal kitaip mano“, – sakė M.Tyla.

Po pusfinalio dainininkas ilgai nešventė – penktadienį jo jau laukia dvi generalinės finalo repeticijos.

„Prieš tai atšventėme, žinodami, kad pateksime į finalą.

O jei rimtai – norime, kad Donatas pailsėtų, išsimiegotų. Jo laukia dvi įtemptos dienos. Pasistengsime, kad Donatui viskas būtų padėta ant padėklo“, – sakė M.Tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.