„Eurovizija“ nusivylęs S. Lazarevas: „Krymas man nėra Rusija“

Sergejus Lazarevas: „Krymas priklauso Ukrainai.“<br>Instragram nuotr.
Sergejus Lazarevas: „Krymas priklauso Ukrainai.“<br>Instragram nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2016, 9:24 PM, atnaujinta May 25, 2017, 12:13 PM

Šeštadienį „Eurovizijos“ dainų konkursas pasiekė finišo tiesiąją. Pirmąją vietą iškovojo ukrainiečių atstovė Džamala su daina „1944“, antrąją vietą pelnė australė Dami Im, o trečioje vietoje liko favoritu laikytas rusų atlikėjas Sergejus Lazarevas. Tiesa, po rezultatų paskelbimo, rusai tikino, kad viską nulėmė politinis kontekstas.

„Ne Ukrainos dainininkė Džamala ir jos daina „1944“ laimėjo 2016 metų „Euroviziją“. Tai politika nurungė meną“, – Rusijos žiniasklaidai pareiškė Rusijos Federacijos Tarybos narys Francas Klincevičius, paraginęs Rusiją kitąmet visai nedalyvauti Ukrainoje vyksiančiame konkurse. Rusų visuomenė negali suvokti, kad daugiausia žiūrovų simpatijų sulaukęs S.Lazarevas nelaimėjo.

Internetinėje erdvėje pasklido vaizdo įrašas, kuriame S.Lazarevas pripažįsta, kad Krymas nėra Rusijos dalis, Krymas priklauso Ukrainai. Panašu, kad tai užvirs dar daugiau košės.

2014 metais darytame interviu žurnalistė uždavė klausimą, kaip Sergejus gyveno Ukrainai sunkiais laikais. Garsus vyras patikino, kad tuo metu jis buvo atsidūręs kryžkelėje ir pripažino, kad žmonės ilgai kentėję tiesiog pavargo nuo tokios politinės padėties.

Vėliau sekė klausimas, ar Krymas S.Lazarevui yra Rusija. Jis atsakė, kad Krymas jam nėra Rusija ir jis apskritai nesupranta, kaip rusai gali džiaugtis, kad Krymas grįžo jiems, bei pridūrė, kad atsisako koncertuoti Kryme.

Interviu metu S.Lazarevas pritarė minčiai, kad menininkai yra tapę rusų propagandos įrankiu. Dauguma menininkų tuo metu pasirašę sutikimą dėl karinių veiksmų Ukrainoje, po kiek laiko pradėdavo gastroliuoti, tačiau, kaip sakė S.Lazarevas, jis tam nesiryžo, ir pridūrė, kad niekada nedalyvaus akcijoje, kurių metu šaukiama „Krymas mūsų“.

Interviu baigėsi žurnalistės klausimu, ar S.Lazarevui po tokio atviro pokalbio nebus baisu grįžti atgal į Rusiją ir ar jam nebus liepta palikti šalies. Dainininkas tą kartą patikino, kad jis nėra niekam skolingas, nedalyvauja frakcijose, tad tikisi, kad viskas bus gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.