Po sėkmingo finalo D. Montvydas davė pažadą dėl „Eurovizijos“

„Esu laimingas“, – po „Eurovizijos“ finalo Stokholme sakė Lietuvos dainininkas Donatas Montvydas, užėmęs devintąją vietą.

D.Montvydas „Eurovizijoje“ sutiktų dalyvauti dar sykį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Montvydas „Eurovizijoje“ sutiktų dalyvauti dar sykį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Montvydas sekmadienį grįš į Lietuvą.<br>EBU nuotr.
D.Montvydas sekmadienį grįš į Lietuvą.<br>EBU nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

May 15, 2016, 4:20 AM, atnaujinta May 25, 2017, 1:55 PM

Antrą sykį „Eurovizijoje“ dalyvavęs atlikėjas tapo antruoju per Lietuvos istoriją, patekusių į finalo geriausiųjų dešimtuką – anksčiau tai yra padarę tik šeštąją vietą užėmusi grupė „LT United“.

Konkursą laimėjo ukrainietė Džamala, atlikusi kūrinį „1944“ apie skaudžią Krymo totorių istoriją Josifo Stalino laikais. Kūrinyje daug kas įžvelgia ir užuominų į dabartinę Krymo aneksiją, nors pati atlikėja tai neigia.

D.Montvydas po finalo sugrįžo švęsti į viešbutį, kur jį iškart pasitiko ir apkabino Armėnijos dainininkė Iveta Mukučian.

Iš Stokholmo „Globe“ arenos lietuvių komanda autobusu grįžo kartu su latviais, kurių nuotaika buvo prastesnė – šios šalies atstovas Justas liko penkioliktas, nors jam buvo prognozuojama aukštesnė vieta nei lietuviui.

„Jei finale būčiau likęs paskutinis, tai man vis tiek nedarytų įtakos.

Nemeluosiu, eidamas į finalą galvojau, kad kovosime dėl pirmosios vietos. Ambicijos buvo didesnės.

Kad esame devinti, iš esmės esu patenkintas. Reikia įvertinti, kad aplink išsirikiavo šalys su geresnėmis reklamos galimybėmis.

Manau, Lietuvos pasirodymo visuma buvo verta pagarbos. Tai svarbiausia. Pelnėme ir žiūrovų, ir komisijose dirbusių profesionalų pagarbą.

Lietuva vėl yra tarp valstybių, kurios kovoja dėl dešimtuko. Atidaviau daug žmonėms, o jie tapo gerbėjais – tiek mano, tiek Lietuvos“, – svarstė D.Montvydas.

Pokalbio metu jo telefonas kas sekundę vibravo nuo sveikinimo žinučių. Dainininkas po finalo žvilgtelėjo į socialinius tinklus ir pamatė, kiek daug palaikymo sulaukė.

„Mano ryšys su žmonėmis labai artimas. Jie mane jaučia, žino, kad stengiuosi, nesvarbu, ar dešimt gerbėjų, ar šimtas, ar šimtas tūkstančių.

Labai džiaugiuosi, kad žmonės palaiko. Krepšinis mus vienija, „Eurovizija“ – irgi. Žinau, kad visos kavinės ir restoranai per „Eurovizijos“ finalą buvo rezervuoti. Didžiuojuosi, kad buvau to dalis.

Esame dešimtuke, finale, kuris man atrodo vienas stipriausių per visą „Eurovizijos“ istoriją“, – džiaugėsi dainininkas.

Pasirodymu „Eurovizijoje“ jis liko patenkintas ir patikino, jog jo šuolis finale buvo parodytas taip, kaip ir buvo suplanuota.

„Gal finale paleido tirštesnius dūmus, todėl mažiau matėsi triuko. Bet šiaip viskas buvo gerai.

Turėčiau minčių, kaip dar geriau jį nufilmuoti, bet nemanau, kad tai būtų kažką pakeitę“, – sakė atlikėjas.

Jis pakartojo žodžius, kuriuos sakė dar prieš „Euroviziją“ – jei nelaimės šį sykį, galbūt ateityje bandys vėl į ją patekti.

„Jei per trejus metus negausiu „Grammy“ apdovanojimo, bandysiu vėl. Kol neturiu rimto kontrakto su užsienio leidyklomis, Lietuvoje „Eurovizija“ man yra vienintelė galimybė išeiti į didesnes scenas. Pats noriu tokios scenos, auditorijos, jaudulio, baimės, konkurencijos.

Mitas, kad į „Euroviziją“ nereikia siųsti ten jau buvusių. Turi atstovauti tas, kas vertas. Jei bus poreikis – vienareikšmiai taip, bandyčiau dalyvauti.

Jaučiu, kad aš su savo komanda galime atstovauti savo šaliai solidžiai ir garbingai“, – sakė dainininkas.

Pirmą sykį „Eurovizijoje“ jis rodė suktuką, antrąjį – salto, ką darytų trečią sykį?

„Tikriausiai skraidyčiau“, – nusikvatojo dainininkas.

Apie „Eurovizijos“ finalo laimėtoją lietuvis kalbėjo pagarbiai, nors iki paskutinės minutės manė, kad nugalės australė Dami Im.

„Nesistebiu, kad laimėjo Džamala, nes ji ir Dami Im man abi atrodė vertos pergalės. Džamalos daina jaudina, ši muzika kalba.

Ji sakė, kad daina nėra apie dabartinę politinę situaciją. Bet laimėjo ne dėl politikos – daina be galo stipri, iš jos sklinda energija, šiurpai laksto klausantis“, – kalbėjo D.Montvydas.

Už palaikymą jis dėkojo savo vadybininkams, prie pasirodymo prisidėjusiems švedams, tačiau pirmiausia – žmonai Veronikai ir dukrai Adelei.

„Noriu padėkoti šeimai, nes pastaruoju metu jos apskritai nematau. Atskrido manęs palaikyti, bet ir čia nedaug laiko kartu turėjome. Matau tik laiko tarpsnius, kaip auga dukra“, – sakė dainininkas.

Grįžęs į viešbutį jis padarė tai, ko saugodamas balsą Stokholme sau neleido – iškart suvalgė porciją ledų.

„Miegoti tikrai neisime. Grįšime sekmadienį nemiegoję. Su akiniais, nes nenorėsiu rodyti akių. Pažadu, šiandien mes tikrai švęsim“, – džiaugėsi D.Montvydas.

Kartu jis paskelbė, kad rudenį surengs koncertų turą „Top 5“, kurio metu dainuos penkiose didžiausiose Lietuvos arenose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.