Pažintis: grupė „Abii“ – per moters personažą kalbantys vyrai

Duetas „Abii“ per keletą mėnesių pelnė nemažą susidomėjimo dozę.<br>R.Kvaščevičiūtės nuotr.
Duetas „Abii“ per keletą mėnesių pelnė nemažą susidomėjimo dozę.<br>R.Kvaščevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 12:27 PM, atnaujinta May 25, 2017, 11:31 AM

Vos prieš keletą mėnesių sugroję pirmąjį koncertą, jie laimėjo jaunų grupių konkursą „Garažas‘16“, o balandžio pabaigoje ir dar vieną – „Galapagai music challenge“. Retai Lietuvos muzikos scenoje galima išvysti tokį stiprų jaunos grupės startą, tačiau grupė „Abii“ nežada sustoti: „Reikalavimai sau – dideli, tačiau matome kryptį, kuria norime eiti“.

Stilius be stiliaus. Visiškas atsitraukimas ir tuo pačiu įtraukiantis intymumas. Kažkas tarp alternatyviojo ir industrinio roko, tarp elektroninių ir gyvų garsų, tačiau vis didėjantis klausytojų ratas tai vertina.

Galbūt viskas ir dėl to, kad tekstuose kalba moteris, nors ant scenos matome vyrus. „Mes nepasakojame to, ką matome patys – tegu tai padaro mūsų juntama idėja, kuriai suteikiame gyvybę savo tekstuose“, – sako grupės nariai.

Kas jie? Tautvydas Tomkus ir Andrius Šarka – du vaikinai, nusprendę parodyti, kaip supranta kokybišką muziką, ir keliantys sau aukštus tikslus.

– Kaip skamba „Abii“?

– „Abii“ skambesys susideda iš „alternative“, „electronic rock“ elementų. Melodingas, sodrus, originalus vokalas yra lydimas kompiuterinių garsų motyvais, bendram skambesiui suteikiantis elektroninį, nekasdienį skambesį. Šios melodijos, motyvai yra vedami subtiliais, minimalistiniais, tačiau konkrečiais ir užtikrintais būgnų garsais.

– Savo prisistatyme sakote, kad dainose kalbate per moters personažą. Kodėl būtent toks pasirinkimas?

– Dažniausiai dainų autoriai kalba apie tai, ką mato, jaučia patys, apie tai, kas vyksta aplink juos. Mes nenorėjome tiesiog dalintis savo pastebėjimais – sukūrėme ir vis dar tebekuriame moterį, kuri gyvena mūsų muzikoje, tekstuose ir per juos pasakoja savo istoriją ir patirtis.

– Atsitiktinumas ar pasekmė yra tai, kad grupės startas ir pirmieji mėnesiai jau paženklinti dviejų muzikos grupių konkursų laimėjimu?

– Nenorim sureikšminti šių laimėjimų ir pernelyg džiaugtis išankstiniu dėmesiu – visą savo dėmesį ir toliau skiriame tobulėjimui, labai daug laiko leidžiame repeticijų studijoje. Stengiamės, kad kiekvienas gyvas pasirodymas būtų geriausia, ką galime, bet kitą kartą turi būti dar geriau.

– Manote, kad atradote savo muzikos formulę?

– Ieškojimas niekada nesibaigs, nors kai kurie dalykai pradeda nusistovėti – pasirodymuose vyrauja nuoseklumas, progresyvumas – koncertas skirtas ne vien pašokti, „pasitaškyti“. Stengiamės, kad muzika išlaikytų dėmesį, nebūtų nereikalingų, neapgalvotų intarpų, bet tuo pačiu eksperimentuoti su techniškais pragrojimais, lėtesniais ritmais, įsimenamomis vokalo melodijomis.

– Kokie artimiausi muzikiniai planai?

– Šiuo metu tobuliname gyvų pasirodymų repertuarą, kadangi vienas svarbiausių mūsų uždavinių – kokybiški, įspūdingi koncertai, kokių kasdien nepamatysi. Į studiją taip pat užsukame, tačiau studijiniai įrašai yra kitas mūsų žingsnis, jų dar reiktų luktelti – skambesys įrašuose sulauks dėmesio tuomet, kai būsim pasiruošę pilną programą koncertams.

Pirmasis grupės singlas „Playmate“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.