P. Porošenka: Džamalos daina iš pradžių vadinosi „Mūsų Krymas“

Į Ukrainą grįžusi „Eurovizijos“ konkurso laimėtoja Džamala mėgaujasi šlovės spinduliais.

P.Porošenkos apdovanota Džamala atmeta mintis apie politinę karjerą.<br>AP nuotr.
P.Porošenkos apdovanota Džamala atmeta mintis apie politinę karjerą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-17 20:13, atnaujinta 2017-05-25 06:42

Šalies prezidentas Petro Porošenka jai skyrė Ukrainos liaudies artistės titulą, tačiau dainininkė prisipažino, kad tai jai kiek juokinga.

Su daina „1944“ (apie Krymo totorių patirtą Josifo Stalino režimo žiaurumą) konkursą laimėjusi atlikėja sakė, kad apdovanojimai jai niekada nebuvo svarbūs.

„Myliu Michaelą Jacksoną, Whitney Houston be jokių tautinių simbolių. Man atrodo, kad tikrieji liaudies artistai – tie, kurie renka pilnas sales žiūrovų. Apdovanojimas – smagu, bet man jis nieko nepakeis“, – kalbėjo dainininkė.

Džamalai, kuri po „Eurovizijos“ Ukrainoje pasitikta kaip nacionalinė didvyrė, jau siūloma pradėti politinę karjerą, tačiau ji kategoriškai pareiškė, kad to tikrai nebus.

„Politikoje nėra tikrų jausmų“, – sakė atlikėja, dar sykį pabrėžusi, jog jos pergalė – muzikinė, o ne politinė.

Kol Rusija širsta, kad Džamala savo laimėjusia skaudžia daina neva siuntė žinią apie dabartinę padėtį Kryme, alyvos į ugnį įpylė ir Ukrainos prezidentas P.Porošenka.

Jis paskelbė, kad pergalingas Džamalos kūrinys iš pradžių vadinosi „Mūsų Krymas“.

„Manau, ji neatsitiktinai pakeitė savo dainos pavadinimą į „1944“, tai tapo atradimu daugybei žmonių, kurie tiesiog nežinojo, kas su Krymo totorių tauta nutiko 1944-aisiais“, – vakar pareiškė prezidentas.

Po Ukrainos pergalės pasigirdo abejonių, ar sunkumų patirianti šalis bus pajėgi priimti daug išlaidų reikalaujantį „Eurovizijos“ konkursą.

Tačiau jau skelbiama, kad surengti 2016-ųjų konkursą pretenduoja net penki miestai – Kijevas, Dnepropetrovskas, Lvovas, Odesa ir Chersonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.