„Bliuzo naktyse“ – legendinių Amerikos bliuzmenų dvasia

Brianas Krameris iš Bruklino dar buvo paauglys, kai pradėjo bastytis su tokiais legendiniais bliuzmenais kaip Buddy Guy ir Junioras Wellsas.

„Bliuzo naktyse“ bus galima pajusti legendinių Amerikos bliuzmenų dvasią,<br>Organizatorių nuotr.
„Bliuzo naktyse“ bus galima pajusti legendinių Amerikos bliuzmenų dvasią,<br>Organizatorių nuotr.
„Bliuzo naktyse“ bus galima pajusti legendinių Amerikos bliuzmenų dvasią,<br>Organizatorių nuotr.
„Bliuzo naktyse“ bus galima pajusti legendinių Amerikos bliuzmenų dvasią,<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 11:19 AM, atnaujinta May 25, 2017, 2:23 AM

Pastarasis ypač atsidavusiai rūpinosi vaikiu, mokė jį groti iš širdies. Šiandien B.Krameris pats yra įtrauktas į „Bliuzo šlovės salę“. Liepą jis pasirodys Varnių festivalyje „Bliuzo naktys“.

Galima sakyti, kad rimta B.Kramerio karjera prasidėjo 1989-aisiais, kai jiedu su Junioru Wellsu kartu išleido albumą. Beje, su jais grojo ir buvęs „Rolling Stone“ narys Mickas Tayloras. Vėliau B.Krameris turėjo garbės pagroti kartu su didžiuoju bliuzmenu Larryiu Johnsonu, o paskui išvyko bandyti laimę Europoje. Apsigyvenęs Švedijoje jis greitai įsisuko į Skandinavijos artistų gyvenimą, tapo geidžiamu muzikantu klubuose ir festivaliuose. Netrukus jis prisijungė prie tarptautinį pripažinimą pelniusio Erico Bibbo ir prasuko keturis sėkmingus turus nuo JAV ir Kanados iki Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Japonijos.

Brianas taip pat dalinosi scena su legendiniais Taj Mahal, Toumani Diabate, Bobu Brozmanu, Robinu Fordu, Jimmiu Dawkinsu ir daugeliu kitų. Jis grojo pasaulinio garso Čikagos, Kembridžo, Portugalijos, Pietų Afrikos festivaliuose.

B.Krameris turi savo įrašų kompaniją, kurioje kuria albumus, sulaukiančius tarptautinės sėkmės. „Man labai patogi ir muzikos prodiuserio kėdė“, – sakė jis. Be to, muzikantas laikosi tradicijų ir Stokholme rengia „jam session“ vakarus, yra laimėjęs oficialių prizų už pozityvų indėlį kultūros vardan.

2015-ųjų sausį B.Krameris buvo oficialiai įtrauktas į “Bliuzo šlovės salę“ kaip žanro meistras kartu su savo vardo grupe. Praėjusią vasarą jis dalyvavo didžiausiame Švedijos Bliuzo festivalyje. Ten B.Krameriui buvo įteiktas prestižinis rankų darbo apdovanojimas, skelbiant jį metų bliuzmenu.

Šią vasarą, liepos 1-2 dienomis, B.Krameris pasirodys geros nuotaikos festivalyje „Bliuzo naktys 2016“, kuris tradiciškai rengiamas Varniuose, prie Lūksto ežero. Tai bus specialus projektas „Brian Kramer & The Road Band“.

Legendinis Niujorko muzikantas B.Krameris pasirodys kartu su legendiniu Vilniaus muzikantu Aleksandru Belkinu ir jo grupe, grojančia nuo 1992-ųjų. A.Belkinas dažnai dalyvauja įdomiuose tarptautiniuose projektuose. Tačiau šis ypač intriguoja.

Festivalyje „Bliuzo naktys 2016“ taip pat pasirodys amerikiečiai Earlas Thomas ir Shanna Waterstown, Kidas Collingas iš Liuksemburgo, latviai „Coolman Report“ ir „Latvian blues band“, estai „Cathouse Radio“, lietuviai – „Baltasis kiras“, Arina, „Jutas & Bukartas Shot Band“, „Mood Sellers Band“, „Kontrabanda“ ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.