Džamalai – kaltinimai taisyklių pažeidimu: ragina atimti pergalę

Karštos „eurovizinės“ diskusijos vis dar netyla. Šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai Krymo totorei Džamalai mesti kaltinimai, dėl konkurso taisyklių nesilaikymo.

Džamala kaltinama „Eurovizijos“ taisyklių nesilaikymu.<br>Scanpix nuotr.
Džamala kaltinama „Eurovizijos“ taisyklių nesilaikymu.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 12:35 PM, atnaujinta May 25, 2017, 2:06 AM

Užsienio portaluose rašoma, jog Džamala daina „1944“ su klausytojais pasidalijo internetinėje svetainėje „Youtube“ dar 2015 metų gegužės 19-ąją. Tai laikoma stipriu taisyklių pažeidimu, dėl kurio dalyvis netgi gali būti pašalintas iš konkurso.

Internete šimtai tūkstančių žmonių pasirašė peticiją, raginančią anuliuoti Džamalos pergalę ir peržiūrėti konkurso rezultatus.

Su daugybe klaidų angliškai parašytoje peticijoje taip pat minima, kad Ukrainoje vyksta pilietinis karas, todėl šioje šalyje rengti „Euroviziją“ neįmanoma.

Konkurso rengėjai pažadėjo šią peticiją svarstyti.

Tiesa, tai nėra vienintelės problemos, slegiančios ukrainietės pečius. Dar prieš prasidedant konkursui retoriškai klausta, ar „Eurovizijos“ dainų konkursas Stokholme nebus įnirtinga muzikinė geopolitinių priešininkių Rusijos ir Ukrainos dvikova.

Rusai piktinasi, jog ukrainiečių dainoje apdainuojamas politinis kontekstas, ko neleidžia konkurso taisyklės. Beje, rusai svaidosi drąsiais pasakymais, jog kitais metais „Euorovizijoje“ jų neišvysime.

Kol Rusija širsta, kad Džamala savo laimėjusia skaudžia daina neva siuntė žinią apie dabartinę padėtį Kryme, alyvos į ugnį įpylė ir Ukrainos prezidentas P.Porošenka.

Jis paskelbė, kad pergalingas Džamalos kūrinys iš pradžių vadinosi „Mūsų Krymas“.

Po Ukrainos pergalės pasigirdo abejonių, ar sunkumų patirianti šalis bus pajėgi priimti daug išlaidų reikalaujantį „Eurovizijos“ konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.