Įžymybių užkulisiai: ko pageidauja Kaune šou surengsiantis Mika?

„Tai bus galingas koncertas“, – pažadėjo britų popdainininkas Mika, pirmadienį surengsiantis pasirodymą didžiausioje Lietuvoje Kauno „Žalgirio“ arenoje ir atliksiantis geriausias savo dainas.

Mika Lietuvoje koncertuos antrąkart. Mūsų šalį jam primena prieš 6 metus nusipirktas dailininko V.Marcinkevičiaus paveikslas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Mika Lietuvoje koncertuos antrąkart. Mūsų šalį jam primena prieš 6 metus nusipirktas dailininko V.Marcinkevičiaus paveikslas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

May 20, 2016, 7:20 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:54 PM

Lietuvos žiūrovai jau žino, ko galima tikėtis iš Mikos. Kai 2010-aisiais hitų „Grace Kelly“ ir „Relax, Take It Easy“ autorius koncertavo Jūros šventėje Klaipėdoje, scenoje greta jo dygo gigantiškos gėlės, trypė apkūnios šokėjos, dviejų valandų šou buvo panašus ne į popkoncertą, o į fantasmagorišką spektaklį.

Pirmadienį 32 metų dainininkas vėl dūks Lietuvoje – šįkart Kauno „Žalgirio“ arenoje, kurioje žada atlikti geriausias per 10 karjeros metų sukurtas dainas.

Svaiginantis karjeros skrydis

Debiutinis Mikos albumas „Life In Cartoon Motion“ prieš devynerius metus tapo vienu populiariausių įrašų pasaulyje. Libane gimęs dainininkas Didžiojoje Britanijoje buvo sutartinai paskelbtas metų atradimu, į jo koncertus Europoje pradėjo rinktis pilni stadionai.

Akimirksniu įsimenantys priedainiai, įspūdingas falcetas, su legendiniu Freddie Mercury lyginamos manieros, margaspalviai kostiumai ir klipai – Mika scenoje atrodė lyg svečias iš animacinės fantazijos pasaulio.

Ryškiai sužibusi žvaigždė nesileidžia, nors Didžiojoje Britanijoje Mika dabar sulaukia kur kas mažiau dėmesio.

Užtat dėl jo iš proto eina Prancūzija ir Italija, kur dainininkas teisėjauja populiariuose muzikos TV šou, leidžia dainas vietos kalbomis ir net skina valstybinius apdovanojimus už nuopelnus kultūrai.

Pernai pasirodė jau ketvirtasis jo albumas „No Place In Heaven“, o kitą savaitę bus išleistas „Sinfonia Pop“ – pernai Italijoje įvykusio koncerto, kuriame Mika savo hitus atliko su simfoniniu orkestru, vaizdo įrašas.

Nebeslepia homoseksualumo

Karjeros pradžioje žaismingai dangstęs savo asmeninį gyvenimą, prieš keletą metų Mika prisipažino, kad yra gėjus.

„Tiesą sakant, dauguma mano gerbėjų nenustebo ir niekaip nereagavo – jiems nėra jokio skirtumo. Manau, kuo daugiau žmonių apie homoseksualumą kalbės paprastai ir nesudėtingai, savo pavyzdžiu rodys, kad čia nieko ypatinga, tuo geriau bus visiems“, – „Lietuvos rytui“ sakė dainininkas.

Lietuvą jam primena prieš šešerius metus Vilniuje nusipirktas paveikslas – dailininko Vilmanto Marcinkevičiaus darbas.

Į „Euroviziją“ eiti nenori

Kūriniai „Underwater“, „Rain“, „Big Girl (You Are Beautiful)“ – šie ir kiti Mikos hitai taip greitai įsismelkia į atmintį, kad nuo karjeros pradžios jis neišvengia klausimų, kada dalyvaus „Eurovizijoje“.

„Kol kas neplanuoju. Man labai nepatinka, kad ten daug visokių scenos triukų, kuriais siekiama išsiskirti, taip kompensuojant dainos trūkumus. Man patinka kvailioti scenoje, bet tai daryti reikia su gera daina.

Nepatinka ir politika, o jos „Eurovizijoje“ matau daug. Ypač dabar, kai ieškoma būdų sutvirtinti Europos vienybę. Nemanau, kad tai reikėtų daryti dainomis. Visos tos dainos apie vienybę ir draugystę – tai prastai kvepianti muzikinė propaganda“, – „Lietuvos rytui“ sakė Mika.

Kviesdamas į savo koncertą, jis lietuvius ragino nedvejoti ir užsukti net tuos, kurie paprastai privengia popmuzikos renginių.

„Visi, kurie buvo mano šou, žino, kad bandau porai valandų sukurti kitokį pasaulį. Labiausiai džiaugiuosi, kad į mano koncertus ateina visi – nuo pensininkų iki jaunų hipsterių ir šeimų su vaikais, nuo puošeivų iki kuklių moksliukų.

Ir visi žmonės, kurie kitomis aplinkybėmis niekaip neatsidurtų viename kambaryje, atsipalaiduoja ir dūksta kartu. Fantastiškas jausmas“, – sakė dainininkas.

Atvyksta su gausia komanda

Prieš Mikos pasirodymą koncertuos „Xylaroo“ – iš Papua Naujosios Gvinėjos kilusios seserys Holly ir Coco Chant, kurias galima vadinti tikromis pasaulio pilietėmis: jos yra gyvenusios Honkonge, Filipinuose, Šri Lankoje ir Šveicarijoje, grupę sukūrė Didžiojoje Britanijoje ir ten daro muzikinę karjerą.

Debiutinį albumą šįmet išleisiančios merginos jau vadinamos britų „indie-folk“ muzikos viltimi, tačiau gastrolės su Mika – kol kas ryškiausias jų žygis į užsienį.

Mika ir jį lydinti 40 žmonių komanda į Kauną pirmadienį trimis autobusais atvyks iš Rygos, kur dainininkas koncertuos šį savaitgalį. Dainininką ir jo muzikantų grupę lydės trys vilkikai, gabenantys pasirodymui reikalingas dekoracijas ir aparatūrą.

„Mūsų šou galite tikėtis visko – nuo konfeti lietų šaudančio pianino iki didžiulio gimtadienio torto. Žinome viena – po šio koncerto visi išeina šypsodamiesi“, – pageidavimų sąraše rašė Mikos vadybininkas.

Be to, gali būti, kad su dainininku atvyks mama – dėl viso pikto paprašyta parūpinti jai specialių patiekalų be druskos.

Prašo susilaikyti nuo rūkymo

Dainininkas ir jo komanda ketina pietauti ir vakarieniauti arenoje esančiame restorane, tačiau į užkulisius taip pat paprašyta parūpinti vaisių, užkandžių, gaiviųjų gėrimų, alaus, taip pat du butelius šampano „Moet & Chandon“.

Pabrėžiama, kad dainininkas nori paragauti ir vietinių patiekalų – „nes tai viena priežasčių, dėl kurių smagu keliauti per pasaulį“.

Vienas svarbiausių reikalavimų – niekur užkulisiuose ir net arti jų neturi būti rūkoma, nes Mika niekada nėra to daręs ir nepakenčia tabako smarvės.

„Žinome, kad tai Europa, prašyti nerūkyti – tas pats, kas prašyti negerti vyno, bet vieną dieną susilaikykite, tai labai svarbu“, – rašo dainininko komanda.

Kol kas nežinoma, ar dainininkas po koncerto liks nakvoti Kaune – koncerto rengėjų jis neprašė užsakyti viešbučio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.