Albumo apžvalga. „Keymono“ „Time Capsule“

Tarp Vilniaus ir Londono besiblaškantys grupės „Keymono“ muzikantai prieš keletą metų buvo vadinami viena didžiausių Lietuvos muzikos vilčių, nuskynė keletą apdovanojimų užsienyje, bet tada pritilo.

Grupė „Keymono“.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
Grupė „Keymono“.<br>N.Rekašiūtės nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 4:00 PM, atnaujinta May 24, 2017, 1:04 AM

Po ketverių metų pertraukos išleistas grupės albumasTime Capsule“ – pavykęs mėginimas vėl atkreipti į save dėmesį, nors tikriausiai nemažai daliai lietuvių ši muzika ir vėl atrodys pernelyg sudėtinga ir „neformatinė“.

„Keymono“ yra įdomus reiškinys – iš esmės grupės kūryba yra popdainos, vokalistės Daivos Starinskaitės vokalas ir maniera – kaip populiariausių JAV „r'n'b“ atlikėjų, tačiau yra šis tas, kas šią grupę smarkiai išskiria iš minios.

Pavyzdžiui, kūriniai „Light Of Day“ ar „Go“ galėtų būti komerciški „disco“ stiliaus hitai. Tačiau jie tokiais storais sluoksniais „aprengti“ sintezatorių garsų eksperimentais, jog prie to nepripratusioms ausims gali būti pernelyg didelis išbandymas.

Bene įdomiausios albumo dainos – agresyvumo turinti „Hourglass“ (su D.Starinskaitės repavimu), meditacinės nuotaikos „Morning“ ir ryški baladė „Soul I'm Wrapped In“.

Instrumentinis fonas, beje, šiame albume yra toks išradingas ir prisodrintas, kad „fonu“ jį vadinti net nelabai teisinga. Visi instrumentai čia – tokie pat svarbūs, kaip Daivos balsas, kiekviena perklausa atskleidžia elementų, kurių prieš tai nepastebėjai.

Puiki atgaiva įdomesnės popmuzikos pasiilgusioms ausims? Taip. Bet kartu ir priežastis, dėl kurios „Keymono“ nėra tokie populiarūs, kokie galėtų būti. Kita vertus, nepanašu, kad šiai grupei dėl to labai skaudėtų galvą.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„Keymono“ daina „Go“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.