Albumo apžvalga. Sia „This Is Acting“

Australės Sios Furler istorija – įdomi ir išskirtinė šių dienų pramogų versle.

Sia šįmet festivalyje „Coachella“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sia šįmet festivalyje „Coachella“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

May 30, 2016, 6:05 PM, atnaujinta May 23, 2017, 4:30 PM

Moteris kuria, bendradarbiauja su savo šalies atlikėjais, tada emigruoja į Londoną, pradeda dainuoti su grupe „Zero 7“, persikrausto į JAV, nusprendžia, kad nebenori būti dainininke ir nuo šiol rašys muziką kitiems. O tada jos daina „Chandelier“ tampa milžinišku hitu, pasipila „Grammy“ nominacijos ir viskas apsiverčia aukštyn kojom.

Dabar ši 40-metė – viena žymiausių popmuzikos kūrėjų, pernai nominuota keturioms „Grammy“ statulėlėms. Savotiška, drąsi, veidą dengianti gigantiškais perukais ir nenorinti būti atpažįstama gatvėje bei žaisti kitus juokingus įvaizdžio žaidimus. Kiekvienu savo poelgiu rodanti, kad yra menininkė, o ne „popsininkė“. Nors muzika, tiesą sakant, kartais verčia manyti kitaip.

This Is Acting“ – taip pat savotiškas albumas. Sia nė neslepia, kad jo kūrinius rašė kitoms žvaigždėms (pavyzdžiui, Adele, Rihannai), tačiau dėl įvairių priežasčių teko sudainuoti pačiai. Kartais – net dėl tokios paprastos priežasties, kad toms žvaigždėms daina tiesiog neįtiko.

Sios arkliukas – galingi priedainiai, kuriuose ji savo balsą lanksto taip, kad šiurpsta oda. Čia to tikrai į valias – jau pirmose dviejose dainose „Bird Set Free“ ir „Alive“. Bet tuo pačiu ši atlikėja turi ir labai savotišką, abejingą dainavimo manierą, kurią turbūt galima apibūdinti „šiaip tai man į viską nusispjaut“.

Tai lyg specifinis patiekalas ar vaisius – kažkam labai gardu, o kažkas negali prisiversti dėti į burną. Maždaug pusė albumo dainų gali tapti dideliais hitais – Sia yra tikrai atradusi formulę radijo klausytojų simpatijoms sumedžioti. Bet, jei atvirai, į albumo pabaigą tai tampa kiek nuobodu ir vienoda, o išties pritrenkiančios dainos, kokia buvo „Chandelier“, šį kartą nėra.

Įvertinimas – 8 iš 10. Sios daina „Cheap Thrills“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.