Rokeriai „Simple Plan“: „Nuostabu, kad Lietuvoje turime gerbėjų“

„Simple Plan“ pirmą kartą atvyksta į Vilnių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Simple Plan“ pirmą kartą atvyksta į Vilnių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

May 31, 2016, 5:39 PM, atnaujinta May 23, 2017, 1:30 PM

Į Lietuvą trečiadienį pirmą kartą atvykstančios Kanados roko žvaigždės „Simple Plan“ – linksmos energijos kamuolys, per pasaulį riedantis jau 15 metų.

Praėjusio dešimtmečio pradžioje pirmąjį albumą išleidę kanadiečiai žkariavo MTV eterį, filmavosi kine, kartą gimtinėje grojo 150 tūkstančių žiūrovų miniai.

„Simple Plan“ priklauso tai pačiai nerūpestingo, palengvinto ir melodingesnio pankroko bangai, ant kurios į didžiausias scenas išplaukė grupės „Blink 182“, „Green Day“, „Sum 41“ ir daug kitų atlikėjų.

Kaip ir kitos šio žanro grupės, scenoje jie ir toliau elgiasi kaip paaugliai, taškosi prakaitu, daug šypsosi ir dažnai dainuoja apie vasarą, pasilinksminimus ir kitus nelabai rimtus dalykus.

Formulė veikia – linksmuoliai iš Monrealio grojo olimpinių žaidynių uždaryme, surengė keletą pasaulinių gastrolių, o šįmet išleido jau penktąjį albumą „Taking One For The Team“, kurį pristatydami trečiadienį koncertuos Vilniaus „Forum Palace“.

Prieš kelionę „Lietuvos rytui“ interviu davė grupės Sebastienas Lefebvre'as.

– Į Lietuvą atvykstate pirmąsyk, ar ką nors žinote apie mūsų šalį?

– Labai nedaug. Buvome Estijoje, Rusijoje, bet Lietuvoje ir Latvijoje – dar ne. Nuostabu žinoti, kad čia turime gerbėjų.

– Užuomina – jūs iš Kanados, o „Toronto Raptors“ žaidžia Jonas Valančiūnas.

– Tiksliai, jis juk lietuvis! Na va, pasirodo, vis dėlto kažką žinau. (Juokiasi).

– Dabar jums 34-eri, bet kai išgarsėjote, dar neturėjote dvidešimties. Lengva pamesti galvą, kai taip anksti merginos pradeda klykti koncertuose ir sąskaitoje atsiranda daug pinigų?

– Matote, sėkmė pas mus atėjo palaipsniui. Be to, esame geri draugai, kai kuris nors pradeda išsidirbinėti, iškart išvadiname idiotu ir nuleidžiame ant žemės.

Buvo keletas istorijų – kai ką esame sulaužę užkulisiuose, kai ką esame išmetę pro viešbučio langą. Bet tikrai iš tolo neprilygstame tam, ką pankų grupės krėtė devintajame dešimtmetyje.

Dabar esame dar labiau apsiraminę. Buvo laikai, kai grodavome vos pusvalandį, tai pasigerdavom beveik kas vakarą. Bet dabar grojame beveik dvi valandas, reikia išlaikyti formą, laiku eiti miegoti, kad kitą dieną scenoje neatrodytume apgailėtinai.

– Šiuo metu populiariausi atlikėjai – Justinas Bieberis ir nusirengti labai mėgstanti Rihanna. Ar dabar geras metas roko muzikai?

– Kai mes susibūrėme, rokas buvo lyg protestas prieš tas visas saldžias vaikinų ir merginų grupes – „Backstreet Boys“, „Spice Girls“. Žmonės pradėjo mėgti tokias grupes kaip „Green Day“, „Blink 182“, tai buvo lyg maišto simbolis.

Šio dešimtmečio pradžioje karaliavo šokių muzika, Lady Gaga ir Katy Perry, bet man atrodo, kad klausytojai vėl atsisuka į roką – pavyzdžiui, grupę „Mumford & Sons“. Mums, pavyzdžiui, irgi gerai sekasi, tai nesakyčiau, kad rokas yra nustumtas.

Bet tai nereiškia, kad mums neįdomūs kiti stiliai. Pavyzdžiui, naujausiame mūsų albume yra daina su reperiu Nelly.

– Dauguma jūsų dainų – energingos ir baisiai linksmos. Niekad nekyla mintis parašyti aštuonių minučių ašaringą kūrinį apie sudužusią meilę ir ašaras lietuje?

– Turim vieną tokią – „I Dream About You“. Bet ji ne aštuonių minučių, tiek mums būtų pernelyg nuobodu. (Juokiasi). Mes nesame tokie vienpusiai, kaip atrodo.

– 2010-aisiais grojote Vankuverio žiemos olimpiados uždarymo ceremonijoje. Ten už tai bent jau duoda nemokamo šampano?

– Ne. (Juokiasi). Bet mums garbė, kad buvome pasirinkti atstovauti savo šaliai, mus per televizorių parodė visam pasauliui, tai unikali galimybė, kokia pasitaiko kartą gyvenime. Be to, Kanada kaip tik buvo laimėjusi ledo ritulio varžybas, tad atmosfera buvo nepakartojama.

– Su kuria iš Kanados žvaigždžių norėtumėte praleisti dieną – Bryanu Adamsu, „Nickelback“ ar Celine Dion?

– Patinka visi trys, bet „Nickelback“ mes jau pažįstame, Celine saugo balsą ir visą dieną stengiasi nekalbėti, tad būtų nuobodu. Tad turbūt su Bryanu. Be to, jis puikus fotografas, tai gal tuo pačiu mus dar ir nufotografuotų.

– Esate nusifilmavę keliuose filmuose, tarp jų – „Viena diena Niujorke“ su aktorėmis Ashley ir Mary-Kate Olsen, apie kurias tuo metu svajojo milijonai vaikinų. Buvo progų su jomis daugiau pabendrauti?

– Taip, internetas pilnas nuotraukų, kur mes apsikabinę. Jos buvo labai mielos ir draugiškos, tai stebino, nes tuo metu jas kiekviename žingsnyje sekiojo gerbėjai ir paparacai, buvo visiškos superžvaigždės.

Jos išgarsėjo dar vaikystėje, aš augau žiūrėdamas filmus su jomis, tad buvo keista ir gera kartu leisti laiką.

– Koks keisčiausias ir linksmiausias koncertas, kokį esate surengę?

– Vienas labai garsus Los Andželo radijo didžėjus savo kasmetinį vakarėlį surengė žurnalo „Playboy“ leidėjo Hugh Hefnerio viloje.

Mes buvome pakviesti ten groti, o po to – ir pasilinksminti. Tai buvo nuostabu, bet daugiau aš tiesiog negaliu pasakoti. (Juokiasi). Sakykime taip – visos kalbos apie tai, kas tokiuose vakarėliuose vyksta, yra tiesa.

„Simple Plan“ vaizdo klipas „Singing In The Rain“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“