Pamatykite: naujas „Abudu“ klipas – apie kasdienes iliuzijas

Grupė „Abudu“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „Abudu“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 11:05 AM, atnaujinta May 23, 2017, 10:57 AM

Jauna alternatyvaus roko grupė „Abudu“ pristato naują, savo jėgomis kurtą muzikinį klipą dainai „Tu Miegi“. Klipas dar kovo mėnesį filmuotas ledo sukaustytame laive „Ryga“ Vilniuje, vėliau – po vandeniu Šakių baseine.

Padedama draugų, grupė visą kūrybinį procesą vykdė pati – nuo dainos įrašymo iki filmavimo darbų, kurie užtruko 5 paras. Kameras, apšvietimą ir kitą filmavimo aparatūrą teko skolintis iš trijų universitetų.

„Dainos idėja gimė iš virtualioje aplinkoje sukuriamos realaus bendravimo iliuzijos. SMS žinutės, internetiniai pokalbiai leidžia pasijusti, kad tu esi su žmogumi, kuris nuo tavęs fiziškai nutolęs.

Kaip bebūtų, aš pats dažnai atsidurdavau tokiose situacijose, kai technikos trikdžiai ar atgalinio ryšio nebuvimas sukeldavo keistus jausmus. Tarsi sėdėtum vakuuminiame pasaulyje, nežinioje, sapne, „klampioje bedugnėje“, – sako pagrindiniu veikėju muzikos klipe tapęs Leonas Rėčkus, kurio galvoje ir gimė šio kūrinio muzika ir žodžiai.

Muzikos klipo režisierius Laurynas Skeisgiela, filmavęs ir pirmąjį grupės klipą „Įkvėpimui“, šiuo metu tęsia studijas Vokietijoje, ten baigti ir „Tu Miegi“ klipo montažo darbai. Į kūrybos procesą Laurynas žvelgia ir režisieriaus, ir draugo akimis: „Vaizdo nenaudoju tiesioginiam dainos iliustravimui. Ilgametė pažintis su grupės nariais leidžia man kurti kritišku žvilgsniu. Jeigu pasakojimas iš grupės lūpų skleidžiasi dainoje, tai klipu kuriu kitą istoriją, kuri yra tarsi atsakas dainuojamajai. Būtent toks žaidimas su senais draugais ir įprasmina muzikinio klipo kūrimą.

Klipe „Įkvėpimui“ grupės narys Domantas dar tik ieško ir užčiuopia pirmuosius įkvėpimo gurkšnius. „Tu Miegi“ herojų Leoną šis užtaisas ir maitina, ir skandina. Skystas paviršius iškreipia vaizdą, sukuria ribą, leidžia kitam žvelgti iš šono, tačiau nei vienas atspindys nėra tiesus, realus“.

Grupės „Abudu“ debiutas su video klipu „Įkvėpimui“ įvyko lygiai prieš devynis mėnesius, tačiau per tą laiką penki jauni šakiečiai spėjo apšildyti ne tik psichodelinio roko grupę „Garbanotas Bosistas“, bet ir suomį Jaakko Eino Kalevi, pagroti kartu su latviais „The Pink Elephant“, o vasarą koncertuoti žada dar aktyviau.

Drauge groti pradėję gimnazijoje „abudiečiai“ savo muziką nenoriai talpina į žanro rėmus. Lietuviškų savos kūrybos dainų užtektų jau pilnam albumui, bet „Abudu“ savo kūrinius mieliau atiduoda gyvų pasirodymų metu, internete dalijasi tik išbaigta, išgryninta kūryba.

Naujasis grupės klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.