Sensacija: po 30 metų pertraukos uždainavo legendinė grupė ABBA

Muzikos gerbėjai sulaukė pritrenkiančios žinios – sekmadienio vakarą netikėtai kartu pasirodė ir uždainavo švedų grupės ABBA, paskutinį sykį koncertavusios prieš 30 metų, nariai.

ABBA sugrįžimas – netikėtas jos gerbėjams.<br>„Instagram“ nuotr.
ABBA sugrįžimas – netikėtas jos gerbėjams.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2016, 1:19 PM, atnaujinta May 22, 2017, 8:54 PM

ABBA nariai Benny Anderssonas, Bjornas Ulvaeusas, Anni-Frid Lyngstadt ir Agnetha Faltskog kartu surengė trumpą pasirodymą privačiame vakarėlyje, kuriame buvo švenčiamas grupės įkūrėjų Bjorno ir Benny draugystės 50-metis, skelbiama oficialioje „Eurovizijos“ dainų konkurso svetainėje.

Naujiena pasklido, kai vienas šio vakarėlio dalyvių išplatino nuotrauką, kurioje įamžinti kartu į sceną viename Stokholmo klubų žengę ABBA nariai.

Žinia – stulbinama, nes grupės nariams daug sykių buvo siūlomos milžiniškos sumos, kad ABBA sugrįžtų į sceną, tačiau jie visada kategoriškai atsisakydavo. Kalbama, kad apie 380 milijonų albumų pardavusiai grupei už koncertų turą buvo siūlomas net 1 milijardo eurų honoraras, tačiau atlikėjai nesusidomėjo ir juo.

Be to, ABBA nariai viešai yra daug sykių paneigę bet kokią grupės atkūrimo galimybę. Tiesa, šių metų sausį jie kiek netikėtai pasirodė kartu – pirmąsyk nuo 2008-ųjų. Sausį visi grupės atlikėjai kartu šventė B.Ulvaeuso restorano atidarymą.

Viena populiariausių visų laikų grupių išgarsėjo 1974-aisiais, kai kūriniu „Waterloo“ laimėjo „Eurovizijos“ danų konkursą.

Dešimtis hitų įrašiusios grupės narius siejo santuokos ryšiai, kurie vėliau nutrūko – tai įvardijama kaip esminė ABBA išsiskirstymo priežastis.

Didžiulę įtaką popmuzikos raidai padariusi grupė Stokholme pagerbta atskiru muziejumi, o šių metų „Eurovizijos“ iškilmingo atidarymo ryškiausia žvaigžde tapo B.Ulvaeusas, pasakęs įkvepiančią kalbą apie šį renginį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?