Paaiškėjo pirmieji festivalio „Akacijų alėja“ dalyviai

Šių metų liepos 2 d. Kauno rajone, Kulautuvos miestelyje, pušų apsuptyje ir vėl suskambės ilgiausiai gyvuojantis bardų festivalis Lietuvoje. Likus mažiau nei mėnesiui, festivalio organizatoriai atskleidžia ir pirmuosius jo dalyvius. 16-ą kartą vyksiančiame festivalyje savo pasirodymą surengs nepakartojamo balso atlikėja Ieva Narkutė ir buvęs grupės „Atika“ lyderis Darius Žvirblis.

Ieva Narkutė.
Ieva Narkutė.
Darius Žvirblis.
Darius Žvirblis.
Ieva Narkutė.
Ieva Narkutė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 9, 2016, 11:41 AM, atnaujinta May 22, 2017, 8:39 AM

Dainininkei Ievai tai bus jau antrasis pasirodymas „Akacijų alėjos“ scenoje. Pirmą kartą šiame festivalyje ji dalyvavo 2009 m., o per tiek metų daug kas pasikeitė, teigė atlikėja.

„Dabar ant scenos esu nepalyginamai drąsesnė ir laisviau bendrauju su publika. Galima sakyti, kad šalia dainų dabar visada yra ir istorijų pasakojimai, dalinimasis įžvalgom apie žmones, jų santykius ir šiaip – gyvenimą. 2009-aisiais buvau nedrąsi, mažiau patyrusi, ir turbūt, labiau pasimetusi. Pasimetu kartais ir dabar, tik greičiau tai suvaldau ir pažaboju“, – atviravo atlikėja.

Nuoširdūs tekstai, pianino skambesys muzikos mylėtojus užburia ir priverčia scenoje išgyventi tikrus jausmus, kurie grakščiai suguldyti Ievos dainose.

„Ieva, kad ir kur bevažiuotų, visada yra tokia pati. Visada pasakoja apie jausmus, visada truputį flirtuoja ir provokuoja. Klausimas tik, ar publika pasiduoda ir atsako į flirtą, ar nustemba ir susigūžia. Kaip bus „Akacijų alėjoje“? Niekas nežino...“ – su šypsena kalbėjo I.Narkutė.

Kitas dalyvis, kurį atskleidžia organizatoriai – buvusios klaipėdiečių roko grupės „Atika“ įkūrėjas ir vokalistas Darius Žvirblis. Artistas, turintis jo kūrybą akylai sekantį ir gana didelį gerbėjų ratą. Darius Žvirblis – dainų autorius ir atlikėjas, vienas iš originaliausių Lietuvos dainų kūrėjų, parašęs melodingo roko klasika tapusius kūrinius „Tu Esi (Ir Šito Gana)“, „Ilsėkis Ramybėj“, „Po Visko“, „Tebūnie Kas Buvo“, „Į Las Vegą“ ir t.t. 2012 metais nutrūkus grupės „Atika“ veiklai D. Žvirblis pradėjo solinę karjerą. Šiandien jis nemažai koncertuoja su naujai suburta komanda, pavadinta „Kalnų Ereliais“, tačiau festivalio scenoje, neslėpdamas savo bardiškos prigimties, jis pasirodys vienas.

„Pagrosiu naujausius savo kūrinius, prie kurių dirbu jau kaip solo atlikėjas. Žinoma, privalau atiduoti duoklę ir „Atikos“ gerbėjams – iš pagarbos jiems, sugrosiu ir keletą „Atikos“ hitų“, –pažadus savo gerbėjams dalino D.Žvirblis. Pasiteiravus, kodėl Darius Žvirblis tik pirmą kartą dalyvaus „Akacijų alėjoje“, atlikėjas juokavo: „Labai paprasta – iki šiųmetinio festivalio pakvietimo groti „Akacijų Alėjoje“ nebuvau sulaukęs, tad gavęs tokį pakvietimą iš paties Virgio – nesutikti negalėjau“.

Kaip teigia festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas, dalyvių sąrašo sudarymas kasmet yra didžiausias jo galvos skausmas.

„Mano dienoraštyje yra sąrašas, kuriame nugulę per 150 kūrybinių vienetų. Kiekvienais metais tas sąrašas yra reitinguojamas pagal atlikėjų pasiektus naujus kūrybinius rezultatus, pagal ištikimybę jau pasiektam, ir pagaliau, pagal atitikimą festivalio formatui. Todėl kiekvienas kandidatas dalyvauja savotiškame „vidiniame konkurse“. Darius mano sąrašuose yra jau 10-metis... buvo jau kartą priartėjęs prie kvietimo, tačiau pasiūlymo sulaukė tik šiemet. Savo gitaros stygomis garantuoju – neapsirikau“, – intriguodamas kalbėjo V.Stakėnas.

Festivalis „Akacijų alėja“ vyks liepos 2 d., šeštadienį, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais bardų festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanos gausų būrį atlikėjų.

Bardų festivalis „Akacijų alėja“ - nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.