Lietuvos arenose koncertuos garsi grupė „Gipsy Kings“

Grupė „Gipsy Kings“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Grupė „Gipsy Kings“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 5:40 PM, atnaujinta May 21, 2017, 9:09 PM

Koncertų organizatoriai skelbia, kad dar šiemet Lietuvoje išvysime legendinę grupę „Gipsy Kings“, užkariavusią pasaulį unikaliu muzikiniu stiliumi, kuris sujungė ispanišką flamenką, čigonišką rapsodiją, kubietišką salsą, afroamerikietišką fanką ir vakarietišką popmuziką.

Šįsyk originalia sudėtimi atvykstantys tikrieji gitarų karaliai surengs tris koncertus didžiuosiuose šalies miestuose: gruodžio 7 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje, gruodžio 8 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune ir gruodžio 9 d. „Siemens“ arenoje Vilniuje.

Puikia prieškalėdine dovana Lietuvos muzikos gerbėjai, kalėdines šventes savo darbuotojams iš anksto planuojančios įmonės ar kolektyvai turės galimybę pasirūpinti jau dabar: bilietų į „Gipsy Kings“ pasirodymus prekyba startuoja jau nuo šio antradienio, birželio 14 dienos 14 val. Pirmieji 500 bilietų kainuos tik 15 eurų. Vėliau bilietai brangs.

Nors garsiausi grupės hitai „Bamboleo“, „Baila Me“, „Bem Bem Maria“, „Volare“ buvo parašyti 1987-1991 m., be jų iki šiol neapsieina šokių vakarėliai ir šventės, o pats kolektyvas „Gipsy Kings“ išlieka nenukarūnuotas pasaulinės muzikos industrijos rinkoje.

Prieš porą metų grupė atsiėmė „Grammy“ apdovanojimą už 2013 m. išleistą albumą „Savor Flamenco“, kuris buvo pripažintas geriausiu „world“ muzikos albumu.

Įvairias nominacijas bei apdovanojimus „Gipsy Kings“ skaičiuoja dešimtimis, beje, taip pat, kaip ir singlus, užėmusius aukščiausias vietas muzikos topuose nuo Amerikos iki Australijos. Dalis jų jau yra tapę pasaulinės popkultūros simboliais: grupės kūriniai yra patekę į populiarių Holivudo filmų garso takelius, skamba įvairiuose TV šou ir kt.

Iki šios dienos „Gipsy Kings“ yra išleidę 9 studijinius albumus ir dar daugiau nei antra tiek dainų rinkinių bei gyvų pasirodymų įrašų, kurių parduota daugiau nei 25 milijonai kopijų.

Nepaisant užtarnautos šlovės, per visą savo gyvavimo laiką „Gipsy Kings“ niekada nesustojo gyvai koncertuoti ir gastroliuoti po pasaulį. Pavyzdžiui, 2016 metų grupės gastrolių kalendoriuje numatyta net iki 15 pasirodymų per mėnesį, o jų geografija apima tiek Europą, tiek JAV.

Grupės „Gipsy Kings“ branduolį sudaro dvi šeimos, kurių priešakyje stovi dainų autoriai, prodiuseriai bei solistai Nicolas Reyesas ir Tonino Baliardo. Kiti grupės nariai – tai jų šeimų nariai, kurie dažnai koncertuoja pakaitomis, o taip pat samdyti muzikantai.

Egzistuoja įvairių „Gipsy Kings“ projektų, kai koncertus rengia minėtų šeimų atstovai, turintys teisę atlikti garsiuosius hitus. Vienas tokių prieš dešimtmetį vyko ir Lietuvoje.

Šįkart į mūsų šalį atvyksta abu pagrindiniai „karaliai“, kurių dėka „Gipsy Kings“ yra pelniusi pasaulinę šlovę ir pripažinimą.

Muzika mums visuomet yra aistra. Net ir praėjus tiek metų gastrolių ir darbo studijose. Mes vis dar norime kurti ir koncertuoti, nes tai – mūsų gyvenimas, tai, kas mes esame“, – sako tempo nelėtinantys T. Baliardo ir N. Reyesas.

Kadangi „Gipsy Kings“ iš dalies priklauso vadinamajai „world“ muzikos kategorijai, neretai pamirštama, kad tai yra sėkmingiausia visų laikų Prancūzijos muzikos grupė. Baliardo ir Reyesų šeimos kilo iš Katalonijos, tačiau Ispanijos pilietinio karo metu atsikėlė į Pietų Prancūziją, kur iki šiol gyvena jų garsieji palikuonys tais retais atvejais, kai nėra išvykę į gastroles.

T.Baliardo ir N.Reyesas kartu muzikuoti pradėjo dar 1979 metais. Tuomet jų grupė vadinosi „Los Reyes“, arba, išvertus iš ispanų kalbos, – „Karaliai“. Angliškas pavadinimas „Gipsy Kings“ (liet. „Čigonų karaliai“) atsirado tuomet, kai muzikantai suprato, jog savo gyvenime nebeišvengs dviejų dalykų: pasaulinės šlovės ir „čigoniško“ gyvenimo būdo – amžino klajojimo po pasaulį su aistringais koncertiniais pasirodymais.

Laikas parodė, kad jų nuojauta pasitvirtino. Nuo 1987-ųjų, kai buvo išleistas visą pasaulį sudrebinęs debiutinis albumas su hitais „Bamboleo“ ir „Bem Bem Maria“, „Gipsy Kings“ kelionė tęsiasi iki pat šiol. O prieš 2016-ųjų Kalėdas pasirinktas kelias atves juos ir į didžiuosius Lietuvos miestus, kur ši grupė yra labai gerai žinoma ir mylima.

„Gipsy Kings“ atliekamas hitas „Volare“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.