Vilniuje antradienį įvyks nemokamas Džamalos koncertas

Prieš mėnesį „Eurovizijos“ konkursą Stokholme laimėjusi Ukrainos dainininkė Džamala antradienio vakarą surengs nemokamą pasirodymą Lietuvos sostinėje.

Džamala prieš mėnesį laimėjo „Eurovizijos“ konkursą.<br>AP nuotr.
Džamala prieš mėnesį laimėjo „Eurovizijos“ konkursą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 11:59 AM, atnaujinta May 21, 2017, 10:52 PM

Kaip lrytas.lt sakė koncerto technine puse besirūpinantis prodiuseris Vaidas Stackevičius, Ukrainos atlikėja atvyksta į specialų koncertą, skirtą Gedulo ir vilties dienai. Juo bus paminėtos masinių lietuvių trėmimų, kuriuos Sovietų Sąjunga pradėjo vykdyti 1941 metų birželio 14-ąją, metinės.

Katedros aikštėje vyksiančio koncerto iniciatorius – politikas Emanuelis Zingeris, jis ir pakvietė Džamalą atvykti į Lietuvą.

Dainininkės pasirodymas simboliškai susijęs su renginio tema, nes „Euroviziją“ ji laimėjo su kūriniu „1944“, kuri pasakoja apie Josifo Stalino režimo vykdytus Krymo totorių trėmimus.

Atlikėja po „Eurovizijos“ sulaukė didelio dėmesio tarptautinėje scenoje – prieš savaitę paskelbta, kad įrašų leidybos gigantas „Universal Music“ jos albumą išleis Jungtinėse Valstijose.

Kartu su žaibiškai pasaulyje išgarsėjusia totore koncertuos dar keletas atlikėjų – Baltarusijos dainininkas Liavonas Volskis, lietuvė Ieva Narkutė.

Planuojama, kad renginyje pasirodys ir žodį tars kadenciją baigę Ukrainos ir Baltarusijos prezidentai, prieš ketvirtį amžiaus pasirašę sutartį, užbaigusią Sovietų Sąjungos gyvavimą – Leonidas Kravčiukas ir Stanislavas Šuškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.