10 įdomių faktų apie Vilniuje sekmadienį dainuosiantį J. Newmaną

Jau šį sekmadienį, birželio 19-ąją, Vilniaus Kalnų parke koncertuosiantis britų dainininkas Johnas Newmanas vakar šventė 26-ąjį gimtadienį, tačiau sveikinimai jam tikrai skambės ir Lietuvoje.

Johnas Newmanas.<br>ViDA Press nuotr.
Johnas Newmanas.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 3:41 PM, atnaujinta May 21, 2017, 11:41 AM

Vakar internete išplito vaizdo įrašai, kuriame publikos dievukui linkėjimus siuntė tituluotos gražuolės – Agnė Kavaliauskaitė, Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Simona Burbaitė.

Visi kartu Johnui Newmanui „happy birthday“ lietuviai galės sudainuoti Kalnų parke, kur pasirodys ne tik jis, bet ir įdomiausi Lietuvos atlikėjai – „Beissoul & Einius“, „ba.“, Erica Jennings ir „Daddy Was A Milkman“.

Vienos dienos festivalyje „Summer In The City“ dainuosiantis superhito „Love Me Again“ atlikėjas Johnas Newmanas išgarsėjo vos prieš ketverius metus, bet per tą laiką jau spėjo nuveikti labai daug. Du albumai, pasirodymai didžiausiuose pasaulio festivaliuose, koncertai su Taylor Swift ir Ellie Goulding, kūriniai, parašyti Jessie J, Olly Mursui ir kitoms žvaigždėms – gimtadienį švenčiantis Johnas Newmanas tikrai turi kuo didžiuotis.

Laukdami Johno Newmano šou, siūlome sužinoti dešimt įdomių faktų apie charizmatiškąjį britų atlikėją.

Jis užaugo mažyčiame Anglijos miestelyje. Setlas, kuriame gimė ir augo Johnas, teturi 2500 gyventojų. „Ten visiškai nebuvo ką veikti, tik muštis. Policija irgi neturėjo ką veikti, tik suimti žmones. Visi skleidė paskalas. Žaidžiau regbį, numečiau daug svorio, todėl visi pradėjo kalbėti, kad aš narkomanas“, – prisimena Johnas Newmanas.

Vaikystėje jis patyrė skurdą. Kai Johnui buvo šešeri, šeimą paliko tėvas. Paramos iš jo Johnas, jo brolis ir motina nesulaukė – kaip pasakoja pats dainininkas, tekdavo gyventi kone iš vieno svaro per dieną. Apie tėvą Johnas Newmanas beveik nekalba, jų santykiai nepagerėjo.

Paauglystėje jis ne sykį turėjo problemų su policija. Rimčiausių – kai buvo suimtas, nes pavogė kelis žurnalus iš parduotuvės. „Esu padaręs blogesnių dalykų, bet suimtas – už labai juokingus“, – pripažįsta dainininkas.

Dėl nepriteklių jam anksti teko pradėti dirbti. Kad padėtų mamai išlaikyti šeimą, Johnas dirbo indų plovėju, automobilių mechaniku, barmenu. Pastarasis darbas, anot dainininko, buvo pats smagiausias – mat jam pačiam netekdavo mokėti už gėrimus.

Jo geriausi bičiuliai – „Rudimental“. Su šios britų grupės nariu Piersu Aggettu Johnas susidraugavo, dirbdamas viename Londono barų – netrukus jie kartu pradėjo nuomotis butą. „Rudimental“ išgarsėjus, Johno balsas skambėjo dviejuose šios grupės superhituose – „Feel The Love“ ir „Not Giving In“. Dainininkas ne kartą koncertavo su „Rudimental“, o kartu įrašytus kūrinius mielai atlieka ir savo koncertuose.

„Rudimental“ ir Johno Newmano hitas „Feel The Love“:

Tapti dainininku jį įkvėpė skaudi tragedija. Muziką Johnas kūrė nuo keturiolikos, tačiau svajojo tapti ne vokalistu, o didžėjumi arba prodiuseriu. Viskas pasikeitė septyniolikos – kai avarijoje žuvo du geriausi jo draugai. Iš skausmo Johnas paėmė į rankas gitarą ir, kaip pats sako, gėrė, rėkė, verkė ir dainavo 24 valandas be pertraukos. „Tai mano balse atvėrė naujas emocijas ir spalvas. Supratau, kad dainuodamas kovoju su skausmu. Radau priežastį dainuoti“, – prisimena dainininkas.

Jis vos netapo vaikinų grupės „The Wanted“ nariu. Johnas dalyvavo atrankoje į ją ir sužavėjo grupės agentę. Tačiau netrukus pats suprato, kad būti saldžios, kitų kompozitorių parašytas dainas atliekančios grupės dainininku – ne jam.

Jam išoperuotas smegenų auglys. Tai įvyko 2012-aisiais, kai dainininko žvaigždė pradėjo kilti. Ligoninėje laukdamas operacijos, Johnas savo balsą pirmą sykį išgirdo per radiją. Laimė, auglys nebuvo piktybinis, bet operacija – labai nemaloni. „Auglį chirurgai ištraukė per nosį. Tai buvo baisu. Kroviau į kelnes iš baimės“, – prisimena Johnas Newmanas.

Jis pats kuria savo albumų viršelius ir scenos drabužius. Johnas Newmanas garsėja kaip atlikėjas, kontroliuojantis kiekvieną savo karjeros aspektą – iki dekoracijų ir koncertų apšvietimo bei vaizdo klipų scenarijų. Drabužiams jis jaučia ypatingą aistrą – retro stilių dievinantis atlikėjas netgi svajoja sukurti savo mados liniją.

Jo didžiausią hitą įkvėpė išsiskyrimas su mergina. Būtent apie tai yra Johno Newmano daina „Love Me Again“, 2013-aisiais pasiekusi pirmąją vietą Didžiosios Britanijos topuose ir pakilusi į populiariausiųjų dešimtuką dar keliolikoje šalių. Visas debiutinis Johno albumas „Tribute“ yra įkvėptas skausmingai pasibaigusios meilės istorijos. Pats dainininkas tvirtino, kad šios dainos buvo jo būdas gydyti sudaužytą širdį: „Tik per muziką aš galėjau atsiverti ir pasakyti, ką galvoju“.

Johno Newmano hitas „Love Me Again“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.