„Lofte“ šiandien finišuos jaunų grupių konkursas „Novus“

Tris mėnesius vykęs menų fabriko „Loftas“ menų inkubatorius „Novus“ šią savaitę triukšmingai baigsis. Šiandien, birželio 21 d., vyksiančiame projekto finale paaiškės geriausia grupė, kuriai laimėjimas „Novus“ konkurse gali tapti reikšmingu žingsniu į didžiąją sceną.

„Novus“ finalas vyks „Lofto“ kieme.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
„Novus“ finalas vyks „Lofto“ kieme.<br>Konkurso rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2016, 11:43 AM, atnaujinta Jul 27, 2022, 3:54 PM

Įkvėpti saulėtų ir šiltų vasaros dienų „Novus“ organizatoriai finalą rengs „Lofto“ kieme įsikūrusioje scenoje.

Didžiajame „Novus“ finale varžysis net penkios grupės ir atlikėjai, įveikę netrumpą kelią iki finalo: Lietuvoje gyvenantis škotas „Melvitronica“, vilniečiai „Local Blood“, „Basi“, „D'Mask“ ir „Berserker“.

Visos šios grupės turėjo įveikti mažuosius pusfinalius, kuriuose varžėsi su stipriais konkurentais. Kiekvieno pusfinalio metų reikli komisija rinko vakaro geriausiuosius, patenkančius į kitus pusfinalius ir galiausiai – į didįjį finalą.

Kiekvieno konkurso metu publika taip pat rinko savo simpatijas – publikos favoritais tapusios grupės po sėkmingų pasirodymų sulaukė „Lofto“ pasiūlymų „apšildyti“ menų fabrike grojančias tarptautines žvaigždes. Pavyzdžiui, ir finale dalyvaujanti grupė „Local Blood“ „apšildys“ liepos 5 d. „Lofte“ grosiančius amerikiečius „Son Lux“.

Didžiajame finale geriausią „Novus“ grupę rinks kompetetinga komisija: „Lietuvos ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, vienas geriausių Lietuvos būgnininkų Jonas Lengvinas, muzikos klipų režisierius Saulius Baradinskas ir grupės „Siela“ lyderis Aurelijus Sirgedas.

Geriausia tituluotai finalo grupei atiteks ne tik galimybė įrašyti savo kūrinius profesionalioje „Black Box“ įrašų studijoje, „Raven House“ nufilmuotas video klipas, bet ir pasirodymas rugsėjo 2-3 d. vyksiančiame miesto festivalyje „Loftas Fest“, kur sceną reikės dalintis su tokiomis muzikos žvaigždėmis, kaip „Daughter“, Gesaffelstein, „Lola Marsh“, „Formation“ ir „Kero Kero Bonito“.

Taip pat trys geriausios finalo grupės gaus galimybę pasirodyti liepos 19 d. Vilniaus mokytojų namų kieme įsikurusioje „Vasaros terasoje“ vyksiančiame koncerte. Šį prizą grupėms įsteigė „Damn Good“.

Didysis „Novus“ finalas vyks antradienį, birželio 21 d., 19.30 val., menų fabriko „Loftas“ kieme. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.