Albumo apžvalga. Macklemore'as ir R. Lewisas „This Unruly...“

JAV reperis Macklemore'as ir prodiuseris R.Lewisas išgarsėjo prieš keletą metų, o užpernai jau skynė keturis „Grammy“ apdovanojimus, tarp jų – už geriausią repo albumą. Populiarumas – neginčytinas, reputacija – dviprasmė.

Macklemore'as.<br>AP nuotr.
Macklemore'as.<br>AP nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 21, 2016, 6:50 PM, atnaujinta May 21, 2017, 1:51 AM

Čia net galima įžvelgti tam tikrą rasizmą – hiphopą išradę afroamerikiečiai kurį laiką kreivai žiūrėjo į baltaodį reperį, bet priekaištų jis sulaukė ne dėl odos spalvos. Repo gerbėjams užkliuvo keistas Macklemore'o dvilypumas – vieną akimirką jis kuria komediją, kitą – savo kūriniais veliasi į rimtas socialines temas (neįmanoma pamiršti, kaip apdovanojimų scenoje kartu su Madonna jis surengė masines įvairios orientacijos porų tuoktuves).

Albumas „This Unruly Mess I've Made“ nieko nepakeis – Macklemore'as ir vėl blaškosi tarp kvailysčių ir labai rimtų dalykų. Pavyzdžiui, daina „Kevin“ yra apie jo prarastą bičiulį, kentėjusį nuo potraukio prie vaistų, užtat superhitas „Downtown“ yra visiškas (tiesa, labai kabinantis ir įsimenantis) idiotizmas, dėmesį patraukęs beprotiškai besielgiančio vokalisto Erico Nally spiegimu ir absurdišku klipu su mopedais.

Kai Macklemore'as surimtėja (kaip savo dukrai skirtoje dainoje „Growing Up“), jis moka būti gilus ir įtaigus, kai kvailioja (kaip kūrinyje „Light Tunnels“) – jis visiškas klounas.

Tiesa, spalvingas ir puikiai įvaldęs greitakalbę, o dar labiau komplimentų nusipelno antrame plane vis liekantis R.Lewisas, įvilkęs šiuos kūrinius į labai patrauklų skambesį, nuo roko iki fanko.

Reikalo negadina ir garsūs svečiai – nuo dainą „Growing Up“ švelniu balsu „suminkštinančio“ paauglių dievuko Edo Sheerano iki prakalbą sakančio žymaus aktoriaus Idriso Elbos, hiphopo veterano KRS-One ir soulo žvaigždės Leono Bridgeso.

Hiphopo snobai ir specialistai raukys nosį, bet kitiems bus smagu – iš esmės šis duetas tiesiog primena, kaip gali skambėti repas, kai nepamirštama linksmintis.

Įvertinimas – 8 iš 10. Vaizdo klipas „Dance Off“ (su aktoriumi I.Elba):

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.