„Iron Maiden“ koncerto nepraleido ir Lietuvos įžymybės

Ketvirtadienio vakarą šventės sulaukė Lietuvos metalo gerbėjai – Kauno „Žalgirio“ areną drebina britų metalo korifėjų „Iron Maiden“ koncertas.

„Iron Maiden“ gerbėjai (iš kairės) M.Mikutavičius, M.Starkus ir B.Aleksandravičius.<br>R.Zilnio nuotr.
„Iron Maiden“ gerbėjai (iš kairės) M.Mikutavičius, M.Starkus ir B.Aleksandravičius.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2016, 9:50 PM, atnaujinta May 20, 2017, 7:41 PM

Keturis dešimtmečius gyvuojanti grupė Lietuvoje lankosi pirmą sykį – su pasaulinio turo „The Book Of Souls“ programa, kurioje pristato pernai išleistą naujausią savo albumą.

Pasiklausyti grupės į areną susirinko apie septynis tūkstančius gerbėjų, šėlstančių ir pagal naujuosius „Iron Maiden“ kūrinius, ir pagal laiko patikrintas dainas.

Energingi metalo veteranai į koncertą priviliojo grupės „G & G Sindikatas“ narį Kastytį Sarnicką, „ba.“ lyderį Beną Aleksandravičių, roko ir miuziklų dainininką Tadą Juodsnukį, TV laidų vedėją bei prodiuserį Martyną Starkų, dainininką Marijų Mikutavičių ir kitus žinomus Lietuvos pramogų pasaulio žmones.

Daugelis jų rikiavosi eilėje prie grupės suvenyrų stendo – M.Starkus ir M.Mikutavičius „Iron Maiden“ marškinėliais pasipuošė dar prieš koncerto pradžią.

Pastarieji „Iron Maiden“ žavisi dar nuo paauglystės – koncerto dieną Martynas pasidalino nuotrauka, kurioje kadaise Taline įsiamžino su grupės vokalistu Bruce'u Dickinsonu.

„Man buvo gal penkiolika metų, kai mokykloje dienai gavau jų vinilinę plokštelę „Killers“ ir persirašiau ją namuose į kasetę. Galima sakyti, kad buvo vienas iš didžiausių atradimų – šalia tuo metu populiarių AC/DC ir „Accept“.

Metalo muzika buvo ant siaubingos bangos ir mes visi tuo metu buvome daugiau mažiau metalistai. Net tie, kurie tos muzikos neklausė, žinojo bent pavadinimus, nes beveik ant kiekvienos mokyklinės kuprinės ar portfelio šalia kitų buvo būtinai užrašyta „Iron Maiden“. Aš su vienu pažįstamu namuose ant didelio vatmano lapo perpiešinėdavom „Iron Maiden“ albumų viršelius ir net bandėm jais prekiauti.

Grupės simbolį Eddie aš piešiau gal visuose mokykliniuose sąsiuviniuose. Jie buvo ta grupė, kuri traukė ne vien muzika, bet ir visa simbolika ir sava estetika. Būtent todėl visada turėjau bent keletą marškinėlių su „Iron Maiden“ atributika. Namuose turiu patefoną, tad kažkada su nostalgija „eBay“ nusipirkau jų vinilinę koncertinę plokštelę „Life After Death“, kurios su smagumu paklausau. Kai nieko nėra namie“, – dar prieš koncertą apie savo meilę šiai grupei pasakojo M.Mikutavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu