Į Vilnių sugrįžta elektronikos novatoriai iš Italijos „JoyCut“

Liepos 14 d. menų fabriko „Loftas“ iniciatyva į Vilnių grįžta elektronikos novatoriai iš Italijos – grupė „JoyCut“. Porą sykių jau viešėję Lietuvoje italai nekantrauja sugrįžti į, pasak jų, kerinčio grožio šalį.

„JoyCut“ jau spėjo įsimylėti Lietuvą ir jos grožį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„JoyCut“ jau spėjo įsimylėti Lietuvą ir jos grožį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 19, 2017, 11:00 PM

Elektronikos, postroko ir „dark-wave“ trio iš Italijos jau spėjo apkeliauti pusę pasaulio ir groti vienoje scenoje su tokiomis muzikos žvaigždėmis kaip „Editors“, „Arcade Fire“, „The Chemical Brothers“, „Art Brut“, „Modest Mouse“ ir kitomis.

2004 metais susibūrusią grupę sudaro vokalistas, kompozitorius, idėjinis lyderis Pasquale Pezzillo ir būgnininkai Gaëlis Califano bei Giannicola Maccarinelli. Kai „JoyCut“ užlipa į sceną, viską nustelbia kalnas būgnų ir elektronikos prietaisų, visus tarsi nukeliančių į industrinį ateities muzikos pasaulį.

„Jie skamba kaip ateitis, kurioje robotai ir žmonės dalinasi organišku maistu ir viltimi“, – taip „JoyCut“ apibūdina MTV. Neveltui, nes grupė išties itin daug dėmesio skiria gamtos apsaugai ir ekologijai – savo kūrinius jie įrašinėja Londone, vienoje pirmųjų įrašų studijų, kuri naudoja tik saulės energiją, albumų gamybai naudoja biologiškai skaidų popierių ir perdirbtas vinilines plokšteles, o vasarą net organizuoja ekologišką festivalį „Nu-Clear Sound“.

Gamtoje įkvėpimo kūrybai ieškantys muzikantai po pirmųjų viešnagių Lietuvoje įvertino ir mūsų šalies grožį.

„Pirmoji patirtis Lietuvoje buvo nepakartojama – kai lėktuvu leidiesi į Vilnių, negali nepastebėti medžių ir ežerų. Mes mylime gamtą, tad nuoširdžiai džiaugiamės galėdami aplankyti vietas, kuriose jos yra daug. Oras – ypatingai švarus ir gaivus, o žmonės – labai šilti“, – komplimentų Lietuvai negaili italai.

„JoyCut“ vaizdo klipas „Liquid“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.