Albumo apžvalga. „Ministry Of Echology“ „Wanderer“

Vilniečiai „Ministry Of Echology“ – žymiausia Lietuvos regio ir „dub“ muzikos grupė. Daugiau jų turbūt ir nereikia – šis stilius nėra baisiai populiarus čia, bet pakankamai, kad į šio kolektyvo koncertus didmiesčiuose kartais prisirinktų maždaug 500-100 žmonių talpinančios salės.

„Ministry Of Echology“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Ministry Of Echology“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 8:20 PM, atnaujinta May 19, 2017, 1:45 PM

Wanderer“ – antrasis grupės albumas, šįkart įrašytas Anglijoje, geroje studijoje, sako, nagus šiek tiek prikišus garsiam šios šalies prodiuseriui Adrianui Sherwoodui. Trukmė nenudžiugins – albume tėra septyni kūriniai, pralekiantys per 27 minutes.

Kita vertus, gal ir gerai – tai specifinė muzika, per tiek laiko nenuvarginsianti net ir atsitiktinių klausytojų ausų. Gilūs bosinės gitaros garsai, linguojantis ritmas ir pučiamieji, ryškūs dviejų merginų balsai ir poroje kūrinių jų vietą užimantis vaikinas – „Ministry Of Echology“ nepadarė jokių revoliucijų. Bet jų ir nereikia tikėtis, toks jau žanras – pagrindinis daugumos jį grojančių grupių tikslas yra sugroti kiek įmanoma panašiau į prieš kelis dešimtmečius karaliavusias Jamaikos žvaigždes.

Nebeliko eilučių lietuvių kalba, bet pirmoji daina yra apie Vilnių, kuriame reikia „šokti ir gerai jaustis“. „Ministry Of Echology“ muzika puikiai tam tinka – toks hipnotizuojantis, gerai sudėliotas liūnas, klausydamasis beveik tikiesi, kad iš ausinių tuoj pasklis tam tikri dūmai.

Kita vertus, joje nėra nieko, kas padėtų išsiskirti iš daugybės kitų po Europą klaidžiojančių bendraminčių grupių. Jei „Ministry Of Echology“ misija – Lietuvoje kelti regio vėliavą, darbas įvykdytas. Jei norisi daugiau ir plačiau – dar teks pasistengti. Beje, jei blaškotės tarp šio įrašo ir galimybės pamatyti grupę gyvai – rinkitės koncertą. Subjektyvu, bet ten svaigūs „Ministry Of Echology“ nuodai veikia kur kas geriau.

Įvertinimas – 7 iš 10. „Ministry Of Echology“ kūrinys „Inna Vilnius City“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.