Festivalio „Granatos Live“ muzikinės kovos finišuos trečiadienį

Trečiadienį, liepos 13 d., paaiškės paskutinieji muzikos festivalio „Granatos Live“ rengiamų muzikos kovų nugalėtojai.

Grupė „Abudu“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Grupė „Abudu“.<br>R.Šeškaičio nuotr.
M.Briedis.<br>A.Mažylio nuotr.
M.Briedis.<br>A.Mažylio nuotr.
Grupė „Reflect.us“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grupė „Reflect.us“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-07-12 15:17, atnaujinta 2017-05-19 02:47

Vilniaus „Vasaros terasoje“ į kovą dėl galimybės pasirodyti festivalio „NESCAFÉ“ scenoje stos „Reflect.us“, Mindaugo Briedžio grupė ir „Abudu“. Du iš jų, pelnę daugiausiai publikos simpatijų, prisijungs prie ankstesnių „Granatinės muzikos kovų“ nugalėtojų – „A‘ Brokenleg“, „Leav“, „Eleven Degrees“, „The Swing Cats“, JakaTekos ir „Netikėtų svečių“.

Pasak grupės „Reflect.us“ vokalistės Vilminos, bene artimiausias muzikos žanras tam, ką jie groja – „indie“ rokas. Iš skirtingų Lietuvos kraštų Vilniuje susibūrę bendraminčiai didžiuojasi scenoje pristatydami savo kūrybos dainas.

„Savo muzika vaduojamės nuo kasdieninės rutinos ir visur bei visada siekiame pozityvumo. Kuriame dainas, kurių klausantis kiltų noras pajudėti,“ – sako „Reflect.us“.

Jų daina „On The Way“:

Poeto ir filosofijos daktaro Mindaugo Briedžio suburta grupė, nutolusi nuo savo bardiškų šaknų, pasuko aštroko „indie“ folkroko linkme. Vilniečiai, mėgstantys koncertuoti tokiose ypatingose miesto vietose kaip planetariumas ar bažnyčia, sako skiriantys daug dėmesio tekstų kokybei.

M.Briedžio ir grupės muzika bei eilės tinka tiek jaunam, tiek vyresniam. Bene dešimtmetį grojančios grupės portfelyje – ne vienas albumas, paskutinis kurių – „Mėnulio sultys“ – pristatytas 2015-ųjų lapkritį.

M.Briedžio ir grupės kūrinys „Mėnulio sultys“:

Jaunų vaikinų penkeriukė „Abudu“ debiutavo prieš metus sukūrę odę „Įkvėpimui“.

Pasak grupės narių, pradėjusių groti dar tuomet, kai mokėsi gimnazijoje Šakiuose, jų kuriamų roko, akustikos ir elektronikos primaišytos kūrinių ant rankų pirštų jau nebesuskaičiuosi. Tačiau atiduoti savo kūrybos beribiam internetui vaikinai neskuba: jaunatviškas maksimalizmas ar naivus perfekcionizmas? Greičiausiai abudu, sako Domantas ir Vytenis Starkauskai, Leonas Rėčkus, Lukas Keraitis ir Tautvydas Mažeika.

Grupės „Abudu“ kūrinys:

Iš viso penkiose festivalio „Granatos Live“, kuris vyks rugpjūčio 4–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, scenose numatyta daugiau kaip 50 pasirodymų. Tarp jų – Ellos Eyre, Jess Glynne, „Lost Frequencies“, Wilkinsono, Franso, Marijono Mikutavičiaus, „G & G Sindikato“, Lilo ir Innomine, „ba.“, „Beissoul & Einius“ ir daugybės kitų atlikėjų bei grupių, kurių pilną sąrašą galima rasti www.granatos.lt.

Bilietus į festivalį „Granatos Live 2016“ platina BILIETAI LT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.