Žymi britė J. Stone dainavo su lietuviais ir gilinosi į jų bėdas

Jau šiandien, liepos 12-ąją, sostinės LDK Valdovų rūmų kieme dainuosianti britų muzikos vaigždė Joss Stone laiko veltui neleidžia – prieš pasirodymą spėjo surengti keletą įdomių susitikimų.

J.Stone (su arbatos puodeliu) pradžiugino pažintis su grupe „Atalyja“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
J.Stone (su arbatos puodeliu) pradžiugino pažintis su grupe „Atalyja“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
J.Stone (su arbatos puodeliu) pradžiugino pažintis su grupe „Atalyja“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
J.Stone (su arbatos puodeliu) pradžiugino pažintis su grupe „Atalyja“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 2:15 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:47 AM

Dar sekmadienio vakarą į Vilnių atskridusi dainininkė Lietuvoje vieši pirmą kartą. Antradienio vakarą ji su savo grupe pasirodys festivalio „Midsummer Vilnius“ koncerte. Joss Stone pasirodymą, kuriame ji atliks naujausio albumo „Water For Your Soul“ dainas ir savo didžiausius hitus, „apšildys“ populiari Lietuvos atlikėja Monika Liu.

Joss Stone pasirodymas – jos ambicingo koncertų turo, kurio metu iki 2018-ųjų britų žvaigždė ketina aplankyti visas pasaulio šalis, dalis. Lietuvoje įvyks jau 66-asis šių gastrolių koncertas, žadinantis didelį mūsų šalies melomanų susidomėjimą.

„Dažnai dainininkai turi laiko tik įsiregistruoti viešbutyje, nuvažiuoti į repeticiją, padainuoti, o tada vėl skubėti į autobusą ar lėktuvą ir keliauti toliau.

Ši mano kelionė – kitokia. Kiekvienoje šalyje stengiuosi sužinoti ir patirti kuo daugiau“, – atvykusi pasakojo Joss Stone.

Joss Stone vaizdo klipas „The High Road“:

Puikiai nusiteikusi dainininkė pirmadienį nuvyko susitikti su Lietuvos folkroko grupe „Atalyja“, kurios nariams pasaulinės žvaigždės dėmesys buvo didelė staigmena.

Beveik du dešimtmečius gyvuojančią grupę, įkvėptą lietuvių folkloro, internetu susirado pati Joss – pasiklausė „Atalyja“ įrašų ir panoro padainuoti kartu.

Sulaukusi dainininkės laiško, grupė pasikvietė ją į vieno muzikanto namus Vilniaus pakraštyje.

Prie arbatos puodelio „Atalyja“ ir Joss Stone bendravo ir muzikavo porą valandų. Galbūt ateityje ši pažintis peraugs į bendrą įrašą ar pasirodymą – kol kas per anksti apie tai kalbėti.

„Atalyja“ muzikantams pasaulinė muzikos garsenybė pasirodė labai šilta, draugiška ir „nežvaigždiška“.

Tokie patys ir kitų lietuvių, kuriuos pirmadienį aplankė Joss Stone, įspūdžiai. 29-erių dainininkė domisi ir remia ne vieną labdaros iniciatyvą. Todėl pirmadienį ji nuvyko į labdaros ir paramos fondo „Vilties centras“ būstinę.

„Lietuvoje kas penktas žmogus patiria nepriteklių. Mūsų tikslas – padėti vargingomis sąlygomis gyvenantiems, sunkiose krizinėse situacijose atsidūrusiems žmonėms suteikiant jiems materialinę bei psichologinę pagalbą“, – taip savo misiją apibrėžia fondas.

Vilniuje jis turi dvi valgyklas, kuriose maisto gauna pažeidžiamiausi visuomenės nariai – pensininkai, darbo laikinai neturintys žmonės, socialinės rizikos asmenys. Pastarieji, atėję į labdaros valgyklėlę, dažnai gauna ir kitokią pagalbą – būna nukreipiami į įstaigas, kurios jiems gali suteikti pagalbą ieškant darbo ar gydantis nuo priklausomybių.

Fondo būstinėje apsilankiusi Joss susimąsčiusi klausėsi skaudžių istorijų, domėjosi įvairiais fondo veiklos klausimais ir išvykdama žadėjo pagalvoti, kaip galėtų prisidėti prie jo tikslų.

Joss Stone vaizdo klipas „The Love We Had (Stays On My Mind)“:

Antradienio vakarą į sceną Vilniuje žengsianti dainininkė išgarsėjo dar 2003-aisiais, būdama vos 16-os.

Jos gyvenime – daugybė įspūdingų titulų. Ji koncertavo „Grammy“ ceremonijoje, tapo drabužių kompanijos „Gap“ reklamos veidu, dainavo su legendiniais Rodu Stewartu, Jamesu Brownu, Stevie Wonderiu ir bene žymiausiu džiazo pianistu Herbie Hancocku, o sulaukusi 18-os buvo išrinkta seksualiausia pasaulio vegetare (kartu su grupės „Coldplay“ vokalistu Chrisu Martinu).

2007-aisiais išleistas dainininkės albumas „Introducing Joss Stone“ pirmosios savaitės pardavimų rezultatais JAV pralenkė visus ankstesnius britų dainininkių darbus, tarp jų – ir Amy Winehouse įrašus. Joss Stone surengė keletą pasaulinių turų, pradėjo sėkmingą karjerą televizijoje ir kine – pavyzdžiui, nusifilmavo fantastiniame filme „Eragonas“ kartu su Jeremy Ironsu ir Johnu Malkovichiumi.

Įspūdingo balso dainininkė, kurios muzikoje susipina popmuzika, rokas, soulas, fankas ir regis, yra pelniusi „Grammy“ ir daugybę kitų prestižinių apdovanojimų.

Muzikos gurmanams privalomas Joss Stone koncertas – LDK Valdovų rūmų kieme rengiamo vasaros festivalio „Midsummer Vilnius“ dalis. Po atviru dangumi nepamirštamus pasirodymus jo žiūrovams taip pat dovanos Jazzu su Modesto Pitrėno diriguojamu orkestru, Alina Orlova, grupė „Melo-M“, Petras ir Lukas Geniušai, Martynas Levickis, Merūnas Vitulskis ir kiti ryškiausi atlikėjai.

Joss Stone gyvai – daina „While You're Out Looking For Sugar“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.