„Roko naktų“ staigmena: scenoje – ir reperiai „Jama & W“

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Zaraso ežero saloje griaudės festivalis „Roko naktys“, kuriame nestinga juodų odinių striukių. O šiais metais ten išvysime ir reperių marškinėlius: festivalio organizatoriai patvirtino, kad „Roko naktims“ specialiai pasunkintą programą ruošia improvizacijų dievai „Jama & W“.

„Jama &amp; W“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Jama &amp; W“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2016, 1:55 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:20 AM

„Jama & W“ yra unikalus, analogų Lietuvoje neturintis hiphopo kolektyvas, nuo dviejų priplaukusių narių su akustine gitara išaugęs iki rimto miniorkestro, savo kūryboje pinančio ne tik hiphopo, bet ir fanko, roko bei regio sąskambius.

Spontaniškai gimstančios grupės idėjos niekada neleis pasakyti: „Juos jau mačiau“. Kiekvieną kartą naujai, kitaip, čia ir dabar „Jama & W“ kuria muziką, kuri turi sielą. Taip bus ir rugpjūčio 5-ąją, kai jie atidarys „Roko naktų“ festivalį.

„Nors grosime labai anksti – patys pirmieji, bet tikimės, kad palapinių statymo foną sukursime gerą. Be abejo, pasiimsime gitaras – visada pasiimame. Šįkart dar tamsiau pagrosime. Bus labai gerai. Laukiame šito festivalio, nekantraujame ir įsivaizduojame, kad bus smagu. Be kita ko, mano vardas – Rokas, taigi tai bus „Mano naktys!“ – juokiasi Jama.

Improvizacijos asas taip pat atskleidė, kad „Roko naktyse“ švęs savo 28-ąjį gimtadienį. „Ta proga į grupės pageidavimų sąrašą įtraukiau tris kolumbietes“, – linksminasi Jama.

2014 metais išleistas „Jama & W“ debiutinis albumas „Gilumon“ sulaukė pasisekimo ne tik tarp reperių: unikaliais improvizacijos gebėjimais išsiskirianti grupė nuraškė prestižinę Lietuvos muzikos apdovanojimų M.A.M.A. statulėlę, o vėlesni jų pasirodymai vedė iš proto įvairaus amžiaus ir skirtingų socialinių sluoksnių klausytojus.

Tuo buvo galima įsitikinti ir neseniai praūžusiose „Bliuzo naktyse“: teminis reperių pasirodymas vyko sausakimšoje Pašiūrėje, o jų palaikymo šūksniai girdėjosi už kelių kilometrų.

Zarasuose vykstantis festivalis „Roko naktys 2016“ šiais metais atvykusiems pateiks visą puokštę roko spalvų, o pagrindinius akordus sukals Nyderlandų simfoninio roko žvaigždės „Epica“ ir Kalifornijos indie roko rinktinė „Queen Kwong“, kurios priešakyje – nurauta multi-instrumentalistė ir vokalistė Carré Kwong Callaway, į didžiąją sceną atvesta „Nine Inch Nails“ įkūrėjo Trento Reznoro bei pagrindinis „Limp Bizkit“ gitaristas ir vienas šios grupės įkūrėjų Wesas Borlandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą