Išgirskite: debiutuoja spalvinga grupė „Netikėti svečiai“

Grupė „Netikėti svečiai“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grupė „Netikėti svečiai“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-15 21:26, atnaujinta 2017-05-18 18:49

Grupė „Netikėti svečiai“ šią vasarą išleido savo pirmąjį singlą „Odos arčiau“. Tai – įrašas, įkvėptas 9-ojo dešimtmečio ritmų.

Aštuonių muzikantų komanda savo muzikinį stilių vadina „smoothcore“ – jis susideda iš fanko, soulo, pop, hiphopo bei džiazo elementų. Naujausia daina kūrėjai kviečia būti arti šiandien ir „neatidėt rytojui“.

„Idėja dainai gimė pernai žiemą, kai kartu su grupe pristatėme muzikinį kalėdinį sveikinimą. Vėliau visi kartu supratome, kad sugalvojus naują tekstą, jis galėtų virsti išbaigtu kūriniu.

Norėjosi pakalbėti ne apie Kalėdas be sniego, bet apie laimę ir artumo jausmą, kai esi net „odos arčiau“. Manome, kad būtent tokią emociją kelia kūrinys“, – sako „Netikėti svečiai“.

Grupės nariams teko padirbėti gludinant atlikimo techniką ir aranžuotę. „Norėjome, kad viskas būtų atlikta nepriekaištingai. Nors… vargu ar tai apskritai įmanoma“, – juokauja muzikantai.

Nepaisant to, jog gyvenime visi grupės nariai užsiima skirtingais dalykais (nuo teisės, psichologijos, medicinos iki elektronikos inžinerijos), tai nesutrukdo siekti profesionalumo muzikinėje veikloje.

„Turime bendrą meilę – muziką. Ir ilgametę sceninę patirtį kiekvienas atskirai, kurias sujungus į bendrus kūrinius ir pasirodymus koncertuose pasiekiamas kartais netgi mus pačius nustebinantis rezultatas“, – džiaugiasi muzikantai.

Paklausti apie artimiausius muzikinius planus, jie pasakoja, kad liepą nusprendė skirti kūrybinėmis atostogomis ir ruošiasi koncertams rugpjūtį.

„Šiuo metu galvojame apie tai, kaip atrodys dainos muzikinis klipas, esame bebaigiantys įrašyti savo pirmąjį albumą“, – pasakoja grupės nariai.

„Dirbame pasidalindami pareigomis ir išklausydami kiekvieno nuomonę, mums labai svarbi vidinė atmosfera, tarpusavio santykiai. Apie tai norisi kalbėti ir mūsų kuriamoje muzikoje. Manome, kad tik įsileisdami į gyvenimą pozityvumą, atvirumą , sumažinę asmeninę distanciją tarp žmonių ir dalykų, galime būti iš tikrųjų laisvi. „Odos arčiau“ – kūrinys apie pilnatvę atvėrus duris. Net jei už jų – netikėti svečiai“, – prisistato grupė, kurią sudaro dainininkė Justė Kraujelytė, pianistas Saulius Sakavičius, trimitininkas Karolis Šablauskas, saksofonistai Karolis Šarkus ir Žygimantas Skvarčevskis, gitaristas Kęstutis Vaitkevičius, būgnininkas Laurynas Rudis ir bosistas Ramūnas Musteikis (bosas).

Artimiausi grupės koncertai: rugpjūčio 5 d. – festivalyje „Granatos Live“, rugpjūčio 12 d. „Vaidilutė“, Palangoje, rugpjūčio 23 d. – „Artistai Pub“, Vilniuje, rugpjūčio 26 d. pasirodymas „Šiauliai Jazz“.

Daina „Odos arčiau“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.