Albumo apžvalga. Yga „XIII priežasčių“

Reperis Yga daugumai lietuvių yra žinomas kur kas mažiau nei „G & G Sindikatas“ ar Lilas ir Innomine, tačiau hiphopo gerbėjų sluoksniuose yra užsidirbęs nemenką pagarbą. Jis repuoja jau 15 metų, tačiau pirmajam soliniam albumui susikaupė tik dabar.

Reperis Yga.<br>M.Genkovo nuotr.
Reperis Yga.<br>M.Genkovo nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 10:24 PM, atnaujinta May 18, 2017, 9:49 AM

„Mano repui aktualios socialinės temos, įstatymų spragos“, – jau pirmame kūrinyje „Mano repas“ rėžia jis, čia pat sumenkindamas apie tuščius dalykus repuojančius mikrofono brolius. Tai tiesa, jei rimtomis socialinėmis temomis laikysime skolas, barakudas ir daug pinigų turinčius raumeningus vyrus su brangiais automobiliais – apie tai čia sukurtos dainos „Mergaitė“ ir „Dirbtinis kvėpavimas“.

Kita vertus, Yga yra bene pirmasis atlikėjas Lietuvoje, taikliai parašęs kūrinį apie vengiančius tarnybos kariuomenėje – „Man davė žodį“ puikiai sudėlioja taškus ant „i“ šia sudėtinga tema.

Albumo muziką įrašyti ir aranžuoti padėjo daug išmonės į tai įdėję Pushaz, „G & G Sindikato“ narys Donatas Juršėnas, prodiuseris Rewritable ir kiti. Bet ryškiausias akcentas čia vis dėlto yra paties Ygos greitakalbė – į minutę, atrodytų, jis gali sukišti 100 žodžių, kartais net nori įrašą atsukti atgal ir pasitikslinti, apie ką jis čia vis dėlto repuoja.

Išskyrus porą dainų (moteriško balso pagražintą „Vienas be kito“ ir melancholišką „Smėlis“, įrašytą su rokerių „Colours Of Bubbles“ dainininku Julijumi Aleksovu), čia tikriausiai nėra muzikos, kurios labai norėtų lietuviškos radijo stotys. Bet Ygai to tikriausiai ir nereikia – tai nelengvai „suvirškinamas“, bet kelis sykius klausantis vis naujus reikšmės sluoksnius atskleidžiantis hiphopo darbas.

Įvertinimas – 8 iš 10. Daina „Man davė žodį“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.