Belgijos žvaigždė Lara Fabian pirmąsyk koncertuos Vilniuje

Dėkingumo kupina meilės daina „Ma vie dans la tienne“ („Mano gyvenimas – tavo“) prasidės muzikos divos Laros Fabian koncertas Vilniaus „Siemens“ arenoje spalio 21 dieną.

Lara Fabian.<br>M.Turguto nuotr.
Lara Fabian.<br>M.Turguto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-25 11:53, atnaujinta 2017-05-17 21:06

Jausminga, elegantiška, kukli ir tarsi plevenanti virš žemės – sėkmingiausia visų laikų Belgijos atlikėja sostinės publikai pristatys naują albumą ir programą.

Trečią karjeros dešimtmetį skaičiuojančios L.Fabian populiarumas šiuo metu yra viršūnėje. Du paskutiniai albumai, pasiekę „auksinio“ statusą Belgijoje ir Prancūzijoje, pavertė ją trokštama atlikėja tiek visoje Europoje, tiek ir Šiaurės Amerikoje.

Apsilankę jos koncerte, klausytojai patenka į elegancijos ir jausmų visatą, kurioje pinasi meilė ir skausmas, išgyvenimai dėl artimųjų ir tikėjimas geresniu pasauliu. Unikali atmosfera kuriama minimaliomis, tačiau itin veiksmingomis priemonėmis, o koncertas prabėga tarsi filmas, kuriame dainininkė leidžia susipažinti su intymiomis savo gyvenimo akimirkomis.

Sunkios ligos kankinamai mamai dedikuota „L'oubli“ („Užmarštis“), byrančių santykių nagrinėjimas „Le désamour“ („Nusivylimas“), moteriškumo esmės tyrinėjimas „Ton désir“ („Jūsų noras“) – šios ir kitos naujos dainos net ir prancūzų kalbos nesuprantančiam žmogui leidžia pajusti visą žmogaus jausmų didybę.

Žinoma, atlikėja iš repertuaro neišbraukė ir puikiai šiuolaikinės muzikos mylėtojams pažįstamų hitų – tokių kaip „Je t‘aime“ ar „I Will Love Again“, kurią lietuviškai sudainavo ir Violeta Riaubiškytė.

Įdomiu L.Fabian koncertu akcentu tampa energingas ABBA dainų popuri. Prieš trejus metus atlikėja neteko 70 proc. klausos ir buvo priversta sutrumpinti bei pritildyti koncertus, įtraukdama į juos daugiau akustinių instrumentų. Panašu, kad dainininkės sveikata kaip reikiant pasitaisė – tą įrodo ir akimirkomis griaudėjanti elektrinė gitara, ir koncertų trukmė, pailgėjusi iki daugiau nei pusantros valandos.

32 mln. albumų visame pasaulyje pardavusi L.Fabian su muzika pirmą kartą susidūrė vaikystėje, kai Kalėdų Senelis dovanų jai atnešė pianiną. Būdama paauglė, ji pradėjo kurti dainas, o pirmoji sėkmė aplankė jaunųjų atlikėjų konkurse, jai būnant 16-os. 1988 m. L.Fabian kaip Liuksemburgo atstovė dalyvavo „Eurovizijos“ konkurse ir užėmė ketvirtą vietą.

Po kelerių metų išleisti debiutinis ir antrasis albumas susilaukė didelės sėkmės Europoje ir Kanadoje. Atlikėja buvo pastebėta ir Holivude – ji buvo pakviesta įdainuoti Esmeraldos partijas filme „Notr Damo kuprius“. Iki šiol atlikėja yra išleidusi 12 studijinių, po keturis geriausių dainų ir koncertinius albumus.

Prieš dvejus metus Kaune koncertą surengusi L.Fabian Vilniuje pasirodys pirmą kartą.

L.Fabian vaizdo klipas „Quand je ne chante pas“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.