Festivalyje „Masters Of Calm“ – net 10 dienų muzikos ir paskaitų

Švenčionių rajone esančiame Grybų dvare liepos 29 – rugpjūčio 7 dienomis penktąsyk vyks sveikos gyvensenos festivalis „Masters of Calm“. Savaitės trukmės renginyje dienomis įvairūs lektoriai ves paskaitas ir praktinius seminarus, o vakarais dalyviams skambės gyvos muzikos koncertai.

Vienas festivalio dalyvių – S.Petreikis.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Vienas festivalio dalyvių – S.Petreikis.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 11:50 AM, atnaujinta May 17, 2017, 11:54 AM

Gryname ore įsikūrę stovyklautojai bus kviečiami dalyvauti dienos ar net savaitės trukmės užsiėmimų cikluose, taip pat įvairiuose masažo, jogos ar meditacijos seansuose. Vakarinėje programoje po dienos įspūdžių svečiai galės atsipalaiduoti su muzika, kuri kvies garsais keliauti po įvairiausius pasaulio kampelius.

Festivalio atidarymo vakarą (liepos 29-ąją) atmosferą kurs kvartetas „Kelionė rágų pasaulio spalvomis“: Simona Chalikovaitė (vokalas), Adomas Šimkūnas (bansuri fleita), Aldo Nicolas Bruno (tanpura) ir Tomas Drunga (tabla) klausytojus susipažindins su ankstyvąja Indijos klasikine muzika „dhrupad“.

Šeštadienio vakarą multiinstrumentininkas Saulius Petreikis su broliu Donatu Petreikiu ir smuikininku Vytautu Mikeliūnu kviečia paklausyti jaukaus koncerto „Tyka“. Koncertas pavadintas kaip ir albumas, kurį neseniai išleido „Saulės muzika“.

S.Petreikis, prisimindamas kito neseniai išleisto albumo „Lowlands“ kūrybinį procesą, prasitaria, kad jei „Lowlands“ nustebino gerbėjus savo sudėtingumu ir ambicingumu, tai „Tyka“ yra būtent tai, ko Sauliaus klausytojai laukė jau keletą metų.

Šis albumas yra itin lengvas, geros nuotaikos, ramybės ir šviesos kupinas pasaulio muzikos vėjų dvelksmas. „Tyka“ – pasaulio muzika, kylanti iš lietuvių, latvių, keltų, armėnų, indų, kinų tautinių šaknų, festivalyje „Masters of Calm“ skambės liepos 30-osios vakare.

Festivalyje koncertuos ir keli užsienio atlikėjai. „Young & The Oak People“ – grupė, suburta latvių gitaros virtuozo Reinio Jaunaiso. Young sceninį vardą naudojantis kūrėjas, grojantis įvairiomis technikomis, jau yra išleidęs tris albumus: „Plika ģitāra“ (2013 m.), „Draugu orķestris“ (2015 m.) ir „Gaišs“ (2016 m.). Pastarieji du albumai įrašyti su grupe „Young & The Oak People“. Jų muzika, įkvėpta kelionių ir gražių gyvenimo akimirkų festivalyje „Masters of Calm“ skambės sekmadienio vakare (liepos 31d.).

Pirmadienio vakarą (rugpjūčio 1-ąją) paskutinį turo Lietuvoje koncertą surengs tarpkontinentinės muzikos duetas „Gonsofus“, o trečiadienį (rugpjūčio 3-ąją) dainuos „Solange Arzu“ pseudonimu prisistatanti Lietuvoje gyvenanti prancūzė aktorė Clotilde Rigaud.

Dar vienas jaunosios kartos aktorius Artūras Dubaka savo kūrybą pristatys antradienį (rugpjūčio 2-ąją).

Ketvirtadienį (rugpjūčio 4-ąją) savo dainas festivalyje pristatys romantiškoji muzikantė, pianistė, dainų autorė bei atlikėja Liepa Maknavičiūtė-Ofelija, vasarį pristačiusi savo debiutinį albumą. Kartu su ja gros žinomas renginių organizatorius, perkusininkas Sigitas-Saga.

Festivalis „Masters of Calm“ truks beveik pusantros savaitės ir baigsis tik kitą savaitgalį. Penktadienį (rugpjūčio 5-ąją) koncertuos grupė „esi“. Savo kuriamą stilių muzikantai vadina filosofiniu džiazu: „kai gimsta mintis ji skleidžiasi kaip pasaka, pavirsdama į nuotaiką, į vaizdą, kvapą kol pajunti net stingdantį nuo šalčio orą, arba, kol nuo tvyrančios tvankumos pasrūva prakaitu kakta. Tuomet žinai jau apie ką. Eini ir groji. Ir virsta viskas garsu arba tyla“ – sako vokalistė, klavišininkė, kompozitorė ir tekstų autorė Ieva Marija Baranauskaitė (taip pat kurianti ir grojanti su grupėmis „Such‘a‘Trip“ ir „In Albedo“). Su ja gros saksofonininkas Stasys Šalaševičius.

Paskutinįjį festivalio vakarą skambės ne tik akustinė, bet ir elektroninė muzika. Pajudėti kvies muzikos ir judesio projektas „IDEM“: Indrė Šiliauskaitė (vokalas), Vytautas Vaga (elektronika), Rytis Girskas (sitara), Nerijus Laukaitis (trombonas), Povilas Kiba ir Artūras Pranskūnas (perkusija). Šeši muzikantai, susivieniję skleisti šviesią nuotaiką, kviečia išlaisvinti per dieną sukauptą energiją per laisvą judesį ir šokį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.