Albumo apžvalga. „Simple Plan“ „Taking One For The Team“

„Simple Plan“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Simple Plan“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-31 21:54, atnaujinta 2017-05-17 06:08

Prieš keliolika metų išgarsėjusi Kanados grupė „Simple Plan“ birželio 1-ąją pirmą (tikriausiai ir paskutinį) sykį koncertavo Vilniuje – žiūrovų, švelniai tariant, susirinko ne itin daug.

Tai buvo proga gyvai išgirsti ir naujausią jos albumą, kuris kelia dvejopų minčių. Mat „Simple Plan“ daug metų buvo panašūs į amerikiečių grupę „Blink 182“ – toks „popsinis“ pankroko variantas, su daug kvailiojimo ir tinkamas kremo nuo paauglystės spuogų reklamai.

Prabėgus daugiau nei dešimt sėkmingos karjeros metų, mažai kas pasikeitė – čia yra dainų, kurių pavadinimai verčiami „P.S. aš tavęs nekenčiu“, „Bučiuok mane, lyg niekas nemato“ ir „Problematiškas vaikas“. Kitaip tariant, įrašai muzikantų pasuose rodo, jog jiems tuoj sukaks 40, bet vis dar norisi mautis mokyklines uniformas.

Šalia labai panašią muziką atliekančių, pilnas arenas surenkančių jaunuolių „5 Seconds Of Summer“ šie kanadiečiai jau atrodo tikri veteranai, ir tai kiek juokinga. Jei nekreipsite dėmesio į šią mažytę problemą, dainos – gana įsimenančios, linksmos ir puikiai tinkamos radijo eteriui, tačiau jį pasiekti grupei sekasi vis sunkiau (išskyrus gimtąją Kanadą, kur šis albumas pasiekė pirmąją populiariausiųjų sąrašo vietą).

Be to, grupės skambesys dabar – kiek pasaldintas, su mažiau trankių gitarų ir daugiau fanko ar net hiphopo prieskonių (dainą „I Don't Wanna Go To Bed“ įrašyti padėjo garsus reperis Nelly). Kai kuriuose epizoduose „Simple Plan“ muzika net kiek primena popžvaigždžių „Maroon 5“ – susidaro įspūdis, kad grupė iš paskutiniųjų stengiasi išsilaikyti populiarumo aukštumėse, tad šiam tikslui bando pasitelkti visus įmanomus receptus. Linksmas pakvailiojimas be jokios gilesnės minties – bet kažkam kartais reikia ir tokios muzikos.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Grupės vaizdo klipas „Singing In The Rain“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.