„Roko naktys 2016“: paskelbta, kas 2 paras vyks 3 scenose

Festivalis „Roko naktys 2016“ – jau stipriai išaugęs. Apie tai bylos gausybė įvairių roko grupių net 3-jose festivalio scenose, kuriose lygiagrečiai vyks veiksmas nuo penktadienio pavakario iki sekmadienio paryčių.

BIX lyderis Samas.
BIX lyderis Samas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 9:01 AM, atnaujinta May 16, 2017, 10:57 PM

Muzikinis judesys pirmiausiai prasidės „Orixo“ scenoje: penktadienį nuo 18.30 val. su pauzėmis iki 2 val. nakties ten gros „Ambera“, „Linchette Marcel“, „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“. Pagrindinėje scenoje pirmi su publika pasisveikins „Jama & W“. Jų koncertas prasidės 19.30 val. Vėliau pasirodys latviai „Sanctimony“ ir mūsiškiai BIX.

„Mes nutarėme atsivežti „triūbas“, sunkiąją artileriją, į savo roką įmaišysime vario, gausis geras lydinys. Pagrosime savo gerbėjams tokių gabalų, kurių beveik niekada nesame groję. Ir naujo albumo kūrinių bus, su „triūbomis“ jie skamba puikiai, – pasakojo BIX lyderis Saulius Urbonavičius-Samas. – Gyvai grupei festivalis yra didelė šventė. Tas, kas grupės gyvenime įvyksta geriausio, kaip tik ir nutinka festivalio scenose. Ir tai yra būtent ta publika, kurios tu nori labiausiai, nes žmonės susirenka specialiai dėl muzikos. Jie nesibaimina pakelti užpakalio nuo lovos ir pasodinti ant skruzdėlyno. Jie suvažiuoja pabūti festivalyje. Žiemą visi grosime uždarose salėse, klubuose, kurių galimybės yra kur kas labiau ribotos, o „Roko naktyse“ yra kur kas daugiau laukinio šėlsmo ir tai mums teikia didelį džiaugsmą.“

Penktadienį po BIX Didžiojoje scenoje pasirodys amerikiečiai „Queen Kwong“ ir austrai „Russkaja“, o viską vainikuos Jeronimo Miliaus grupė „Soul Stealer“.

Cirko scenoje naktį roko diskoteką ves Kevin Mancuso. O šeštadienį, nuo 11 val. ryto ten darbuosis „Sagittarius“, „Fire It Up“, „Joio“, „Harta“, „Frank Fitts“. Vėliau estafetę perims latviai „Tredkill Method“ ir pačios kiečiausios britės „The Pearl Harts“.

„Orixo“ scenoje šeštadienį 14.40 val. veiksmą pradės „Low Budget Disco Project“, į pavakarę ten koncertuos „Wild Reason“, naktį – „Silk & Velvet“ bei „The Mainroad“.

Pagrindinėje scenoje šeštadienį – visa armija geriausio roko: 19.30 val. pasirodys „Wolfsome“ iš Kauno, 20.20 val. vyks akustinis Aistės Smilgevičiūtės ir „Skylės“ koncertas, po jų griaudės „AC/DC Tribute.lt“, 22.30 val. koncertuos „Scarred“, lygiai vidurnaktį pasirodys olandai „Epica“. Vakarėlį pagrindinėje scenoje pabaigs „Thundertale“.

„Specialiai ta proga paruošėme kūrinius, kurie jau daug metų niekur nebuvo atliekami: bus puiki galimybė prisiminti ar naujai susipažinti su dainomis, kurias dainavome dar 2005 metais, kai pirmą kartą žengėme į „Roko naktų“ sceną, tuomet dar Plateliuose. Tai mums buvo pirmas didelis festivalis ir pirma didelė scena, – pasakojo „Thudertale“ vokalistas ir gitaristas Laurynas Baškys. – Dabar laukia malonus grįžimas į praeitį, – panašus jausmas, kai susirandi senokai pamirštą daiktą, pavyzdžiui, knygą ar drabužį ir vėl iš naujo negali nuo jo atsiplėšti. Šią idėją brandinome jau kurį laiką. Nusprendėme, kad bus gera tai padaryti „Roko naktyse“ šiais metais. Festivalis kelia labai daug prisiminimų. Be to, mūsų akyse užaugo jau ne viena klausytojų karta. Kai kurie susipažinę tik su tuo, kas skamba pr televizijos kanalus arba žino tik mūsų tautinę programą, tačiau tai tik dalis „Thundertale“ kūrybos. Esame išleidę 4 studijinius albumus, medžiagos yra nemažai, norime ja pasidalinti.“

L.Baškys pamena, kad ankstesniais laikais atvykdavo į festivalį nuo pat pradžios ir išvažiuodavo tik jam pasibaigus. Tačiau dabar veiklos – iki kaklo, ir malonumo gulėti ant pievelės ir klausytis muzikos dvi paras tenka atsisakyti: „Iš vienos pusės gaila, nes tam jaučiame stiprią nostalgiją, festivalio gyvenimas mus stipriai įtraukdavo, po jo grįždavome kaip iš kito pasaulio. Kita vertus, matome ir pliusą: kai atvykstame tiesiai į savo pasirodymą, ant scenos lipame dar neištaškę savo energijos ežere ir aplink jį. Taigi, šeštadienį bus labai gera pamatyti mūsų mėgiamą publiką ir pajusti, kad viskas važiuoja toliau, kad tai vyksta.“

„Roko naktys 2016“ Zaraso ežero saloje vyks rugpjūčio 5-6 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.