Į Maskvą grįžęs O.Gazmanovas: „Vilniuje mane išlydėjo plojimais“

Trečiadienio vakarą į Vilnių atskridęs, tačiau į Lietuvą neįleistas ir atgal į Maskvą išsiųstas dainininkas Olegas Gazmanovas grįžo į Rusiją ir papasakojo apie šį incidentą.

O.Gazmanovas Lietuvos valdžios veiksmus vadina pasibjaurėtinais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Gazmanovas Lietuvos valdžios veiksmus vadina pasibjaurėtinais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2016, 1:46 PM, atnaujinta May 15, 2017, 1:12 PM

Kaip Rusijos garsenybė anksčiau skelbė socialiniuose tinkluose, nors turi Šengeno vizą, jis nebuvo įleistas į Lietuvą. Tiesa, atlikėjui buvo leista pernakvoti Vilniaus oro uosto viešbutyje, ketvirtadienį jis išskrido atgal į Maskvą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį patvirtino, kad O.Gazmanovas įtrauktas į mūsų šalyje nepageidaujamų asmenų sąrašą, kuris nėra viešai skelbiamas.

„Bendrais bruožais galiu pasakyti, kad tai dėl agresyvios propagandos, susijusios su Rusijos agresyviais veiksmais kaimyninėse šalyse“, – naujienų agentūrai BNS ketvirtadienį sakė ministras.

O.Gazmanovas yra ne sykį išreiškęs pritarimą Krymo aneksijai, prieš porą metų jam uždrausta atvykti į Latviją, o pernai – ir į Ukrainą.

Ketvirtadienio popietę į Maskvą sugrįžęs dainininkas buvo pasitiktas būrio žurnalistų, kuriems pakartojo, kad yra pasipiktinęs Lietuvos valdžia, kurios veiksmus pavadino pasibjaurėtinais.

Išvykdamas iš Lietuvos, jis internete sudėjo keletą senų įrašų iš pasirodymų mūsų šalyje, o taip pat – nostalgišką eilėraštį rusų kalba, kuriame šlovina Kauno grožį. Taip pat pasidžiaugė, kad daugelis viešbučio darbuotojų norėjo gauti jo autografą ir nusifotografuoti kartu.

Į Maskvą grįžęs dainininkas teigė, kad Baltijos šalyse turi daugybę gerbėjų, kurie kenčia dėl savo valdžios veiksmų.

Jo sūnus Rodionas anksčiau ketvirtadienį žiniasklaidai sakė, kad dėl šio Lietuvos poelgio buvo sugriauti tėvo koncertiniai planai. Tačiau paties O.Gazmanovo koncertų direktorius Dmitrijus Carenko paneigė gandus, kad į Lietuvą dainininkas vyko koncertuoti: „Jis vyko aplankyti seniai nematytų draugų, kurie jį pakvietė“.

Pats O.Gazmanovas Maskvos Šeremetjevo oro uoste jį pasitikusiems reporteriams dėstė, kad iš Vilniaus buvo išlydėtas šiltai.

„Esu tikras – jei valdžia surengtų apklausą, daug Lietuvos piliečių atsakytų, jog norėtų mano koncertų savo šalyje. Išskrendantį mane 15-20 žmonių į lėktuvą palydėjo ovacijomis. Gaila, nenufilmavau. Įsivaizduojate? Oro uosto darbuotojai, lietuviai, stovėjo ir ilgai plojo“, – pasakojo O.Gazmanovas.

Dainininkas atskleidė ir daugiau incidento aplinkybių. Anot dainininko, Vilniaus oro uoste jis be jokių problemų praėjo pasų kontrolės punktą ir ruošėsi važiuoti į miestą, tačiau buvo pasivytas muitinės pareigūno ir paprašytas palaukti.

„Jie kažką labai ilgai aiškinosi. Valandą, dvi. Paklausiau, kas vyksta, pasakiau, kad turiu vizą, galiu važiuoti. Bet jie paprašė jų „nepakišti“. 

Po kiek laiko pranešė, kad aš esu nepageidaujamųjų sąraše. Klausiau, kodėl tai nebuvo skelbiama. Pasirodo, tas sąrašas slaptas, net muitinės darbuotojai jį sužinojo tik po kelių užklausų. Pasirodo, aš išslaptinau slaptą sąrašą“, – teigė O.Gazmanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.