Lietuvos žiūrovai pamatys stulbinantį ispanų „Los Vivancos“ šou

Ispanai „Los Vivancos“ jau koncertavo daugiau nei 30 šalių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Ispanai „Los Vivancos“ jau koncertavo daugiau nei 30 šalių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2016, 6:45 PM, atnaujinta May 15, 2017, 10:33 AM

Spalio pradžioje Vilniuje ir Klaipėdoje įvyks jaudinančio teatralizuoto šokių šou „Aeternum“, atliekamo unikalaus kolektyvo iš Ispanijos „Los Vivancos“, pristatymas.

Ši grupė — tai septyni broliai, apdovanoti neįtikėtinu talentų deriniu: jie ir šoka, ir dainuoja, ir groja įvairiais muzikos instrumentais. Jų fantastiškas temperamentas pribloškia.

Broliai gimė Ispanijoje, Barselonoje. Išgarsėti jiems pavyko dar paauglystėje: broliai anksti pradėjo šokti. Jie sugalvojo savo numerį – tai buvo šokis su akrobatiniais elementais.

Žinia apie „Los Vivancos“ pasklido akimirksniu ir labai plačiai jau tuo metu. Apie jų talentą sužinojo visa šalis. Jų pasirodymai džiaugsmingai buvo priimti ir toli už Ispanijos ribų, jie plačiai žinomi Vakaruose, kas dar kartą įrodo aukštą jų pasirodymų lygį.

„Los Vivancos“ įgijo puikų išsilavinimą geriausiose mokymosi įstaigose, kurių prestižas pasaulinėje praktikoje neginčijamas. Prieš sukurdami šokėjų sąjungą, broliai sėmėsi patirties iš įvairių pasaulio kultūrų, pažino skirtingas muzikines tradicijas.

2004-aisiais pasaulis išvydo sąjungą – brolių „Los Vivancos“ flamenko šou. Nuo tos akimirkos neįtikėtina sėkmė ir publikos dėmesys jiems neblėsta.

Šou-spektaklis „Aeternum“ („Amžinybė“), kurį broliai pristato įvairiose pasaulio šalyse, tarp jų ir Lietuvoje – tai šokis, cirkas, teatras. Jame stebuklingai dera flamenkas, šiuolaikinis baletas, akrobatiniai numeriai ir kovos menai.

Spektaklyje gausu vizualinių efektų ir įdomių sceninių sprendimų. „Aeternum“ — tai gėrio ir blogio istorija, nemirtingumo, kuriuo menas apdovanoja žmogų, metafora. Angelai, demonai, vampyrai, muzika, šokiai, kova ir magija susijungia didingame vaidinime ir juos įrėmina paslaptinga stebuklų aureole.

Pagrindinins meninis spektaklio konsultantas – Danielle Finzi Pasca, „Cirque du Soleil“ šou režisierius ir scenarijaus autorius. Tarp daugybės šio režisieriaus, dramaturgo, choreografo darbų – 2006 m. Turino olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos, kurią stebėjo šimtai milijonų žiūrovų, scenarijus ir pastatymas.

Jis taip pat pastatė s „Cirque Eloize“ trupės ir teatro „Sunil“ spektaklius, kurie sulaukė didžiulio pasisekimo pasaulyje. Šie projektai labai gilūs, žmogiški, persismelkę žaidimo dvasia ir yra pristatomi garsiausiuose pasaulio teatruose.

Muziką spektakliui parašė patys broliai Vivancos. Aranžuotė ir muzikinis fonas – Fernando Velasquezo kompetencijoje. Šis kompozitorius sukūrė garso takelius tokiems žinomiems filmams kaip „Prieglauda“, kuris buvo nominuotas Ispanijos kino meno akademijos „Goya“ premijai kaip geriausias garso takelis, ir „Džulijos akys“.

„Aeternum“ spektaklyje kompozitorius flamenko muziką sujungė su roku, o klasikinę – su kino muzika vienoje partitūroje, įrašytoje Budapešte, atliekant simfoniniam orkestrui.

„Los Vivancos“ buvo ypatingi prancūzų superžvaigždės Mylene Farmer šou „Avant Que Lombre“ svečiai ir choreografai, San Remo festivalio dalyviai. 2009 metais „Las Lunas Awards“ apdovanojimų ceremonijoje Meksikoje jie pelnė Geriausio originalaus šou nominaciją.

2008 metais broliai pelnė dvi princesės Stephanie nominacijas pasauliniame cirko festivalyje Monte Karle, o jų pasirodymą TV šou „Šokiai su žvaigždėmis“ Los Andžele žiūrėjo daugiau nei 35 milijonai žmonių.

„Los Vivancos“ pasirodymai įvyks spalio 5 d. Klaipėdoje, Žvejų kultūros rūmuose, ir spalio 6 dieną Vilniuje, „Compensa“ koncertų salėje.

„Los Vivancos“ šou ištraukos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.