Olimpinio himno autoriai atremia kritiką: „Visiems neįtiksi“

Rio de Žaneire kovojančių Lietuvos olimpiečių himnas, įrašytas žinomo hiphopo dueto, sulaukė ne tik pagyrimų.

Lilas ir Innomine nesitiki, kad jų sukurta daina apie sportą patiks visiems.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lilas ir Innomine nesitiki, kad jų sukurta daina apie sportą patiks visiems.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Aug 20, 2016, 8:45 PM, atnaujinta May 15, 2017, 8:31 AM

lilas-ir-lilas-ir-Lilas ir Innomine – vieni populiariausių jaunimo muzikos atlikėjų, į kurių koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje šįmet pavasarį susirinko per 7 tūkstančius žiūrovų.

Būtent jų daina „Tu privalai skambėt“ prieš pat olimpiados pradžią buvo paskelbta joje dalyvaujančių Lietuvos sportininkų himnu.

Internete daina sulaukė daug dėmesio – per porą savaičių kūrinio klipas peržiūrėtas beveik milijoną kartų.

Tačiau dalis komentatorių šį kūrinį pliekia be gailesčio – esą daina pernelyg liūdna, neturi pakilaus priedainio ir visiškai netinka sporto kovoms.

„Porą dienų komentarus dar skaičiau, paskui nusprendžiau nesigadinti nervų. Per pirmąsias paras šią dainą išklausė kone trigubai daugiau žmonių nei kitas mūsų dainas. Matyti, kad dėmesys – didžiulis.

Taip, gal ji nėra linksma, bet mūsų tikslas nebuvo pakeisti „Trijų milijonų“. Ta Marijono Mikutavičiaus daina – nepakeičiama. Norėjome parodyti, kad kūrinys apie sportą gali būti kitoks, nebūtinai linksmas, toks „tralialia, pirmyn“.

Mūsų daina – ne apie pergales, o apie sunkų darbą, kol patenki į olimpines žaidynes“, – „Lietuvos rytui“ sakė dueto narys, muzikos kūrėjas ir prodiuseris Rolandas Venckys-Innomine.

Jis pripažino, kad kol kas savo kūrinio neišgirdo nė vienos olimpiados TV transliacijos metu, bet dėl to nesigraužia ir nesijaudina.

R.Venckys pabrėžė, kad kūrinys tikrai nebuvo rašomas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) užsakymu, šiam himnui išrinkti nebuvo rengiamas konkursas.

„Jei taip būtų, kalbėčiau kitaip. Bet šis atvejis buvo ne toks – tiesiog keletą metų mąstėme apie dainą sporto tema, ją sukūrėme, tada dėl kito reikalo kreipėmės į LTOK, o jie pasiūlė mums bendradarbiauti.

Mums tai – didelė garbė. Jei kam nors daina nepatinka – ką padarysi, visiems juk neįtiksi. Turbūt dėl šio kūrinio padaugės ir mūsų gerbėjų, ir nekentėjų“, – svarstė muzikantas.

Jis pažadėjo, kad kūrinys tikrai skambės ir iki šiol didžiausiame dueto koncerte Vilniuje – lapkričio 26-ąją „Siemens“ arenoje.

Jam duetas rengia atnaujintą programą, kuri skirsis nuo kovą Kaune surengto koncerto.

Lilo ir Innomine įrašytas olimpinis himnas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?