Pamatykite: atlikėjas UraganiuS sujungė liaudies muziką ir jogą

Kadras iš vaizdo klipo filmavimo.<br>D.Stankevičiūtės ir V.Valinčiaus nuotr.
Kadras iš vaizdo klipo filmavimo.<br>D.Stankevičiūtės ir V.Valinčiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 12:56 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:15 PM

Klaipėdietis muzikos kūrėjas UraganiuS pristato trečiąjį savo modernų kūrinį lietuvių liaudies dainos motyvais. Šįkart naujam gyvenimui prikėlė dainą „Griežlė“, o vaizdo klipui pasirinko itin originalų sprendimą.

UraganiuS Lietuvos melomanams jau pažįstamas iš dainų „Aisim Kalėdauc“ ir „Strazdas“. Pasak šiuo slapyvardžiu muziką kuriančio Ramūno Tamošausko, daina „Griežlė“ – tai dainos „Strazdas“ tęsinys: „Man brangi lietuvių liaudies muzika, siekiu ją išsaugoti. Galbūt kada nors gims visas mano albumas apie paukščius lietuvių liaudies dainose.“

Šiai dainai sukurtas išskirtinis vaizdo klipas, kuriame – keturi jauni jogai, atliekantys asanas gamtoje: ant liepto Kuršių mariose, pievoje prie Kintų, ant Kartenos piliakalnio, pušyne prie jūros Karklėje.

„Vaizdo klipe nuostabiai suderintas ir modernumas, ir archajiškumas, muzika ir gamtos grožis, skirtingos, bet tuo pačiu dvasios didybe panašios lietuvių ir rytų kultūros“, – sako R.Tamošauskas. Klipą dainai sukūrė kompanija „Media dia“.

Nauja UraganiauS daina ir jos vaizdo klipas – palydintiems vasarą, mylintiems gamtą, plastišką kūno judesį, norintiems atrasti vidinę ramybę bei siekiantiems harmonijos tarp kūno, proto ir sielos. Siūlome įvertinti šį atlikėjo darbą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.