Į Kauną atvykstantys „Nickelback“ po tylos grįžo su trenksmu

Jau po poros savaičių, rugsėjo 10-ąją, Kaune vyks bene įspūdingiausias šio rudens roko koncertas Lietuvoje. „Žalgirio“ arenoje energingą koncertą surengs populiarioji Kanados grupė „Nickelback“, mūsų šalyje viešėsiantį pirmą sykį.

Į Kauną atvykstantys „Nickelback“ po priverstinės tylos grįžo su trenksmu.
Į Kauną atvykstantys „Nickelback“ po priverstinės tylos grįžo su trenksmu.
Į Kauną atvykstantys „Nickelback“ po priverstinės tylos grįžo su trenksmu.
Į Kauną atvykstantys „Nickelback“ po priverstinės tylos grįžo su trenksmu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 11:24 AM, atnaujinta May 14, 2017, 7:35 PM

Daugiau nei du šimtus muzikos apdovanojimų turintys superhito „How You Remind Me“ autoriai jau nekantrauja atvykti į Lietuvą, kurią aplankyti tikėjosi dar prieš metus.

Tada surengti gastroles Europoje sutrukdė vokalisto Chado Kroegerio sveikatos problemos, tačiau dabar jos – jau praeityje, grupė yra puikios formos ir jau rugsėjo 2-ąją Helsinkyje pradės turą, kurio metu iki spalio pabaigos gros didžiausiose Europos arenose.

„Nickelback“ pasirodymai vyks Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Austrijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse, o šią koncertų seriją baigs net devyni pasirodymai Didžiojoje Britanijoje. Londone grupė spalio pabaigoje surengs koncertą prestižinėje salėje – didžiojoje O2 arenoje, kuri rezervuojama tik ryškiausioms muzikos žvaigždėms.

Rugsėjo 10-ąją, šeštadienį, vyksiantis grupės koncertas Lietuvoje bus vienintelis jos pasirodymas Baltijos šalyse – daugiau nei du trečdaliai bilietų išgraibstyti jau dabar, nemažai „Nickelback“ gerbėjų į Kauną ruošiasi atvykti iš Latvijos ir Baltarusijos.

„Esame visiškai pasiruošę šiai kelionei ir pasiilgę savo gerbėjų. Europa, greitai pasimatysime“, – skelbia „Nickelback“.

Prieš metus jos narių nuotaika buvo prastesnė. Pernai birželį vokalistui Chadui Kroegeriui buvo diagnozuota balso stygų cista ir atlikta operacija, po kurios gydytojai dainininkui liepė ilsėtis daugiau nei pusmetį. Dėl to grupė buvo priversta atšaukti visus suplanuotus koncertus, tačiau iškart davė pažadą sugrįžti pas savo gerbėjus, kai tik tai bus įmanoma. Šįmet šis pažadas tesimas – Lietuva tapo viena pirmųjų šalių, kurių publika pamatys į sceną grįžtančios grupės šou.

„Chado balsas visiškai atsigavo, jis skamba geriau nei bet kada. Ne vieną mėnesį dirbome studijoje, nuotaika ir atmosfera – puiki“, – skelbia muzikantai.

Prieš pat koncertų turo pradžią jie paskelbė ir šią vasarą įrašytą dainą, kuri tapo siurprizu visiems „Nickelback“ gerbėjams.

„Nickelback“ įrašė garsios JAV grupės „Eagles“ nario Dono Henley dainos „Dirty Laundry“ naują versiją, kuri iškart sulaukė daug entuziastingų atsiliepimų internete. Kūrinyje grupė demonstruoja kietą roko skambesį, kurio taip pasiilgo ištikimi „Nickelback“ gerbėjai. Beje, šio įrašo istorija – gana linksma.

Anot Chado Kroegerio, kūrinys buvo įrašytas Havajuose, išnuomotame name, kur grupė įsitaisė, kad būtų arčiau čia gyvenančio jos bosisto Mike'o Kroegerio.

„Rašėme naujas dainas ir staiga susimąstėme – o kodėl neįrašius „koverio“, jau seniai to nedarėme.

Pradėjome galvoti, kokia tai galėtų būti daina, tada kažkas leptelėjo – o gal „Dirty Laundry“? Ir visi iškart pasakė „taip“. Nusprendėme sukurti kietą, agresyvią dainos versiją. Namas priklauso garsiai aktorei Helen Hunt, netrukus atsidūrėme garaže, ant kurio durų buvo aiškiai parašyta, kad ten negalima eiti.

Bet, žinoma, nuėjome ir prisirinkome butelių, skardinių, visko, kas žvanga. Visas triukšmas, kurį girdite priedainyje, tai mes, daužantys viską, ką radome Helen Hunt garaže. Esame labai patenkinti šiuo įrašu, tikimės, gerbėjams irgi patiks“, – juokiasi „Nickelback“ vokalistas.

Po pertraukos į koncertų sales grįžtanti grupė itin dėmesingai klausosi gerbėjų nuomonės – liepą feisbuke paskelbė prašymą pasiūlyti dainas, kurios turėtų skambėti šiuose koncertuose.

Rinktis yra iš ko – grupė yra išleidusi jau aštuonis studijoje įrašytus albumus, šeši iš jų pakilo į JAV populiariausiųjų dešimtuką.

Dar 1995-aisiais susibūrusi grupė visame pasaulyje išgarsėjo 2001-aisiais – eterį sudrebinusiu hitu „How You Remind Me“, kuris pasiekė pirmąją vietą JAV perkamiausių singlų sąrašuose ir žurnalo „Billboard“ vėliau buvo pripažintas geriausiu dešimtmečio roko kūriniu. Daina buvo nominuota „Grammy“ apdovanojimui, tapo dažniausiai JAV radijo praėjusį dešimtmetį transliuotu kūriniu.

2006-aisiais grupė triumfavo „World Music Awards“ ceremonijoje – kaip roko grupė, kurios įrašų parduota daugiausia pasaulyje. „Nickelback“ muzikantai taip pat yra pelnę dvylika „Juno“, tris „American Music Awards“ apdovanojimus. 2007-aisiais grupė pagerbta žvaigžde simboliniame Kanados šlovės take, o 2010-aisiais koncertavo Vankuverio olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje.

„Nickelback“ koncertą Kaune rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šįmet sostinėje surengsiantis sero Eltono Johno, retro muzikos žvaigždžių „Palast Orchester“, lyriškojo britų dainiaus Passenger koncertus, Kaune – elektroninės muzikos legendos Jeano Michelio Jarre'o koncertą, populiariausią pasaulyje „Pink Floyd“ muzikos šou „Brit Floyd“ir daug kitų renginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.