Albumo apžvalga. „ba.“ „Saulės užtemimas“

Grupė „ba.“ su jaunu dainų kūrėju Benu Aleksandravičiumi priešakyje – vienas ryškiausių pastarųjų metų Lietuvos alternatyvios muzikos reiškinių.

Grupė „ba.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Grupė „ba.“<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 8:06 PM, atnaujinta May 14, 2017, 1:59 PM

Pernai debiutinį albumą „Rasti / Pasiklysti“ išleidęs duetas, jau sulaukęs Andriaus Mamontovo liaupsių, tinginiauti nesiruošia – internete (nors sklando kalbos, kad bus ir vinilo plokštelė) išleido minialbumą „Saulės užtemimas“, kuriame vėl šiek tiek keičia savo skambesį.

Ryškiausias pokytis – asketišką gitaros ir būgnų derinį papildė bosinė gitara, duetui virtus trio. Ji ypač ryškiai skamba pankiškai trumpoje, vos minutės ir aštuoniolikos sekundžių dainoje „Byru iš lėto“ – duslūs bosinės gitaros garsai suteikia kūriniui daug papildomos energijos. Eksperimentų netrūksta ir kitur – garso efektais apkrautas Beno balsas dainoje „Kūną palikai / atsibudai“ skamba neįprastai, o gitaros – dar „piktesnės“, artimesnės kietam rokui ir trankesnės nei anksčiau.

Prieš metus Taline vienas užsienio specialistas, išgirdęs „ba.“ įrašą, spėliojo, kad čia „kažkokia metalistų grupės iš Indijos“. Dabar šis spėjimas jau nebeatrodo toks kvailas.

Andriaus Mamontovo, kuris Vilniaus knygų mugėje „ba.“ įteikė seną savo laimėtą „Bravo“ statulėlę, simpatijos Benui ir jo bendražygiams irgi nebestebina. Dainos „Saulės užtemimas“ pagrindas – buvusiam „Foje“ lyderiui taip artima melancholija. Kiek pakeitus aranžuotę, visiškai nesunkiai galima įsivaizduoti Andrių, traukiantį šią dainą. B.Aleksandravičius to nesiekia, bet išties atrodo lyg jo įpėdinis, pataikantis į šių dienų paauglių pasąmonę – ta pati jausmingai tamsi nuotaika, tokia artima besiblaškančioms romantikų sieloms, tik šiek tiek keistesni žaidimai žodžiais ir rupesnė muzika.

Įvertinimas – 8 iš 10.

Visas minialbumas „Saulės užtemimas“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.